Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.12.2018.
14:13
K.M. A

Teniski kompleks u Melburnu i stadion “Rod Lejver arena” biće moderniji

Za renoviranje kompleksa I stadiona, kako bi bili veći i moderniji izdvojen je 271 milion dolara.

Promo
Novak Đoković

Kako bi što dostojnije obeležila 50. rođendan "Ozi opena", vlada Viktorije izdvojila ogromnu sumu za osavremenjivanje čuvene dvorane.

Premijer kumovao

Teniski kompleks je prvobitno nosio naziv Nacionalni teniski centar u Flindres parku, a 1996. godine premijer Džef Kenet ga je preimenovao u Melburn Park, kako bi promovisao ime grada širom sveta. Ta odluka je bila oštro kritikovana, ali je vremenom novi naziv prihvaćen.


U godini velikog jubileja - 50 godina Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, "Rod Lejver arena", koja predstavlja srce teniskog kompleksa Melburn Parka, spremna je za renoviranje i proširenje kapaciteta. Vlada Viktorije je za osavremenjivanje sportske dvorane, u kojoj se pored tenisa organizuju i rok koncerti, auto-moto dešavanja, konferencije, svečane večeri i koncerti klasične muzike, izdvojila čak 271 milion dolara.

Melburn Park se sastoji iz četiri zatvorena i 22 otvorena terena koja mogu da se iznajmljuju tokom cele godine, osim u januaru kad se igra turnir. Poslednjih godina Melburn Park se renovira i proširuje novim kapacitetima, a sve da bi glavni grad Viktorije zadržao domaćinstvo prvog gren-slem turnira teniske sezone.Nakon završetka narednog Australijen opena, koji se igra u januaru iduće godine, stadion kapaciteta 14.820 mesta, dobiće novi ulaz, za posetioce će biti izgrađeni novi barovi i restorani, ali će biti modernizovane i tribine kao i sam teniski teren na "Rod Lejver" areni.

Promo
Australijan open

Na idućem Australijen Openu biće uveden i niz noviteta s ciljem da se igračima poboljšaju uslovi za vrhunske rezultate. Odluke su donete nakon konsultacija sa teniserima i njihovim trenerima.Naredne godine obležava se 50. godišnjica Australijen opena, ali i važnog jubileja jednog od najboljih australijskih tenisera svih vremena - Roda Lejvera, koji je dva puta osvajao sva četiri gren-slem turnira u jednoj godini.Pored stadiona planira se izgradnja i prijemni centar za čak 5.000 posetilaca, ispod mosta koji spaja Melburn Park i MCG stadion biće srušena četiri mala teniska terena i zamenjena novim koji će imati samo 2.500 mesta manje od drugog stadiona po veličini - "Margaret Kort arene". Kad radovi budu završeni, na četiri najveća terena u Melburn Parku biće mesta za čak 37.500 posetilaca.

Rekordne nagrade

Naredni Australijen Open postaviće novi rekord u iznosu nagradnog fonda. Naime, za 2019. pripremljen je budžet od 60,5 miliona dolara koji će biti raspodeljen među takmičarima u svim konkurencijama, zavisno od rezultata koje budu postigli.
Organizatori Otvorenog prvenstva Australije kažu da će "igračima na svim nivoima obezbediti adekvatne nagrade za njihovu posvećenost sportu".

Promo
Australijan open

Noviteti na AO

- štoperica "25 sekundi za serviranje" biće u upotrebi na svim mečevima glavnog žreba
- elektronski sistem za pregledanje snimaka "Sokolovo oko" biće postavčjen na svih 16 terena
- broja učesnica kvalifikacija za teniserke biće povećan sa 96 na 128
- probno će se primeniti konsultacije s trenerom (takozvani koučing) za juniore i u kvalifikacijama
- vratiće se odigravanje egzibicionih mečeva u formatu taj-brejka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online