Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.11.2018.
10:00
M. Pendo - Vesti A

Sanjam da igram protiv Novaka!

Sa samo devet godina Aleksandar Crnokrak je osvojio prve trofeje, a već sa 12 bio je - teniski vicešampion Australije. Kako je stasavao, njegov talenat je sve više dolazio do izražaja, pa je u uzrastu do 16 godina ponovo bio drugi u državi, a već naredne sezone i šampion Australije!

Lična arhiva
Vanserijski talenat: Za Aleksandra će se tek čuti

Kako sleduje, Aleksandar će na početku 2019. godini dobiti priliku da se oproba i među seniorima, a prvi izazov je ni manje ni više nego Australijen open u Melburnu, gde će Crnokrak sa specijalnom pozivnicom nacionalnog teniskog saveza učestvovati u kvalifikacijama za glavni žreb.

Reč je o mladom momku iz Gold Kosta, rođenom početkom 2000. godine na "petom kontinentu", od roditelja Đorđa i Nataše koji potiču iz Benkovca.

Aleksandar je rano počeo da se bavi tenisom, zajedno sa bratom Nikolom, a nakon što su stručnjaci uvideli njegov vanserijski talenat, uključen je u specijalan razvojni program kroz koji je sve brže počeo da napreduje.

Lična arhiva
Divi se Đokoviću: Sanja dan kad će odigrati meč sa prvim reketom sveta

- Ubrzo sam počeo da igram i pobeđujem na juniorskim turnirima, što u Australiji, što po Evropi i Aziji. Pored roditelja i brata Nikole, koji su mi najveća podrška, za moje prve uspehe najzaslužniji je trener Rodžer Markas - kaže mladi Crnokrak.

Od 2016. godine Aleksandar je član juniorske reprezentacije Australije, za koju je takođe beležio dobre rezultate. Pre tačno mesec dana po drugi put je ušao na ATP rang listu (prvi plasman zabeležio u martu 2016. godine) i počeo da igra na Čelindžer turnirima. Nedavno je nastupio na turniru u Kanberi, gde je u drugom kolu kvalifikacija eliminisan od četiri godine starijeg Harija Burčijea.

Posle učešća na juniorskom Australijen openu, u nastupajućoj godini se očekuje njegov debi u seniorskoj konkurenciji, gde će se u kvalifikacijama naći sa ostalim najtalentovanijim igračima iz cele Australije, ali i mladim profesionalcima iz inostranstva.

- Moj teniski uzor je, naravno, Novak Đoković. Divim se njegovim uspesima i vrhunskom tenisu koji igra. Sanjam dan kad ću odigrati meč protiv njega i iskreno se nadam da ću uskoro dobiti priliku da se oprobam protiv najboljeg na svetu - kaže Crnokrak.

Lična arhiva
Trofej do trofeja: Bio je juniorski šampion Australije

Aleksandar takođe ističe da u razvoju ima punu podršku ljudi iz "Tenis Australija", a mnogo mu znače i druženje i treninzi sa najboljim australijskim profesionalcima. Od ovdašnjih tenisera posebno izdvaja Nika Kirjosa, Džona Milmana i Džejmsa Dakvortija.

- Znači mi mnogo što mogu da učim od starijih. Inače sam maksimalno posvećen tenisu, vredno i disciplinovano treniram i fokusiran sam na napredak u profesionalnoj karijeri - zaključuje Aleksandar Crnokrak.

Lična karta

Ime i prezime: Aleksandar Crnokrak
Datum rođenja: 24. januar 2000. 
Mesto rođenja: Gold Kost
Visina: 188 cm
Težina: 83 kg
Karakteristika: Igra desnom rukom
Plasman na ATP listi: 2020.

Talenat nasledio od dede

Aleksandar ne propušta da napomene da je u familiji Crnokrak i u prošlosti bilo uspešnih sportista. Njegov rođak Slobodan Crnokrak (56) bio je atletičar, dvoranski rekorder SFR Jugoslavije na 1.500 metara.

Ipak, Aleksandar je najviše ponosan na svog dedu...

- Moj deda Miki Dragićević bio je takođe uspešan atletičar, bacač koplja i kugle u bivšoj Jugoslaviji. Nema sumnje da sam od njega nasledio talenat za sport - kaže Crnokrak.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.11.2018. 13:32
Лепо је гледати српске таленте како полако освајају цео свет. На жалост из тако зване дијаспоре. Пупин и Тесла нису били једини српски генијалци који су морали да беже са Балкана да би урадили нешто у животу. Прво су нам Турци кројили капу, па Титов олош а данас будале седе у српској скупштини. Помози ко може!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online