Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.01.2019.
09:48
b92.net, Vestionline A

Novak: Verujem u sebe, moguće je da stignem i rekord Federera

Šampion Melburna Novak Đoković imao je zvanično fotografisanje sa peharom Australijan opena.

EPA/David Crosling
Trofej Australijan opena u pravim rukama: Đoković potvrdio da je najbolji na svetu

Lokacija Botanička bašta u centru Melburna, prelepa oaza zelenila, mira i tišine. Savršeno mesto za susret sa igračem koji je osvojio rekordnih sedam pehara u Melburnu.

Novak je bio pomalo umoran posle istorijske večeri u "Rod Lejver areni", ali je strpljivo delio autograme brojnim srpskim navijačima koji su nekako saznali da dolazi i da će imati priliku da ga pozdrave.

"Naši navijači su ispunili glavni trg, bili su veoma bučni, bilo je tu mnogo dobrih emocija. Posle toga sam bio zaista umoran i morao sam da odem na spavanje", rekao je Novak stranim novinarima. 

Rekao je da nije imao previše vremena za sumiranje utisaka od prethodne večeri, ali da će uskoro o svemu dobro razmisliti. 

- Sve je veoma sveže. Ono što mogu da kažem je da osećam veliko olakšanje posle svega, to je obično slučaj posle ovako velikih turnira kada ih osvojite na ovakav način i osećate se ispunjenim. Olakšanje je nešto što prvo osetite, posle toliko emocija, očekivanja, prilagođavanja Grend slemu i preživljavanju, te dve tri nedelje vam oduzmu mnogo snage. Prvo što moram da uradim je da napunim baterije. Posle toga će biti vremena da se osvrnem na sve što je bilo - dodao je Novak. 

Nema sumnje da će, kada u maju bude dolazio u Pariz, biti sasvim drugačije. Neće imati taj pritisak kao ranije, kada nije imao taj trofej u vitrinama. 

- Biće sasvim drugačije ovog puta. Zaista sam sebi nametnuo veliki pritisak. Izgubio sam nekoliko finala u nizu. Osvajanje tog Rolan Garosa 2016. donelo mi je olakšanje kakvo ranije nisam nikad osetio. Sada će moj pristup narednom Rolan Garosu biti sasvim drugačiji, imam mnogo više iskustva sa ovakvim situacijama - smiren je Đoković.

Za razliku od nekih ranijih sezona i Rodžer Federer je najavio da će igrati u Parizu. Novak se tome raduje. 

- Rodžer je rekao da želi da igra tamo. Teniskom svetu je nedostajao na tom turniru prošle godine, on je najveći šampion, njegov dolazak će samo pojačati takmičenje i to je nešto što mi se dopada - kaže Novak. 

Iako ima skoro 32 godine, Đoković kaže da se oseća odlično i veruje da je pred njim još mnogo dobrih sezona. 

- Osećam da sam i dalje mlad, osećam da sam spreman, ali ne razmišljam o godinama niti o bilo kakvim ograničenjima. Za sada je sve bilo dobro, nastaviću da se trudim da beležim dobre rezultate, ali da pritom živim svoj život na način koji će mi pomoći da trajem i da se dobro osećam. Mislim da je jako važno negovati tu ljubav prema ovoj igri. Sve kreće iz vašeg srca i iz vašeg uma i ako želim da nastavim ovako, nastaviću - obećava svetski broj jedan. 

Za kraj, logično je i da su ga pitali da li po osvajanju 15. Grend slema pomišlja da je moguće da stigne Rodžera Federera koji ima 20 najvećih titula. 

- Ukoliko nastavim sa osvajanjem Grend slem titula mislim da je to nekako i logično. Osvojio sam poslednja tri, stigao do ukupno 15, ispred mene su još dva momka koji su osvojili više pehara od mene. I dalje ima vremena za mene - zaključio je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online