Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.01.2017.
08:30 >> 12:32h
Vestionline A

AO: Đoković u tri seta i uz male probleme do prve pobede

Branilac trofeja na Australijan openu Novak Đoković uspešno je krenuo u odbranu titule pošto je u prvoj rundi, 10. put u karijeri, savladao Španca Fernanda Verdaska - 3:0, po setovima 6:1, 7:6 (4), 6:2, posle 140 minuta igre.

Tanjug/AP
Novak je krenuo u odbranu trofeja

Perfektna igra Novaka Đokovića u prvom setu nije nagoveštavala bilo kakvu dramu, pošto je posle samo 31 minuta Srbin dobio taj deo igre sa 6:1, a moglo je da bude i sa nulom.

Međutim, u drugom setu viđeni su i drama i triler. Mnogo preokreta, čak četiri brejka, da bi na kraju odlučio 13. gem, u kojem su igrači u serijama osvajali poene. Najpre Novak tri, potom Fernando četiri, a onda opet Đoković četiri, što mu je bilo dovoljno da prvi prođe kroz cilj - 7:4.

Treći set je bio rutina. Brejk u prvom servis gemu Verdaska i u poslednjem, a da je pri tome iskorišćena već prva meč lopta pri rezultatu 6:2 i 30:40. Zanimljivo je da je drugi set trajao isto koliko prvi i treći u zbiru.  

Protivnik Novaka Đokovića u narednoj rundi biće Uzbekistanac Denis Istomin, koji je savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 3:1, po setovima 6:1, 6:4, 3:6, 7:5.

Tok meča:

Treći set

8. gem - Završen je prvi meč Novaka Đokovića na Australijan openu. Iskoristio je Srbin prvu meč loptu na servis protivnika i na kraju pobedio sa 6:1, 7:6, 6:2, posle dva sata i 20 minuta igre.

printscreen/ausopen.org
Statistika meča donekle govori gde je ključ Novakove pobede
7. gem - Bez izgubljenog poena Nole dolazi do petog gema u trećem setu pa je sve izvesnija prva pobeda na AO 2017. - 5:2
6. gem - Verdasko se ne predaje, borba do poslednjeg atoma snage - 4:2
5. gem - Sve ide po planu za Novaka u trećem setu, lako osvojen još jedan servis gem - 4:1
4. gem - Prvi gem za veterana u trećem setu - 3:1
3. gem - Još samo tri gema do konačne pobede, iako je Verdasko mogao da vrati brejk - 3:0

2. gem - Dvostrukom servis greškom, petom u meču za Verdaska, okončan je drugi gem - 2:0

 

1. gem - Bez izgubljenog poena u prvom gemu Đoković je krenuo ka pobedi od 3:0

Drugi set

13. gem - Osvajali su se poeni u serijama, Novak je poveo 3:0, a onda je Verdasko okrenuo na 3:4, da bi ponovo srpski teniser vezao tri poena i došao do tri vezane set lopte, iskoristio je već prvu za vođstvo od 2:0, po setovima 6:1, 7:6, posle 101 minuta igre

ausopen.com
Statistika drugog seta
12. gem - Posle 62 minuta igre i po dva brejka na obe strane drugi set će pobednika dobiti nakon taj-brejka
11. gem - Još bolju situaciju je imao Novak, tri brejk lopte koje imaju značaj set lopti, ali ponovo se vremešni Španac izvukao i sada je pritisak na srpskom teniseru - 5:6
10. gem - Imao je Verdasko 0:30, ali je Novak vezao četiri poena i ostao u igri - 5:5
9. gem - Imao je Nole dve brejk lopte, ali se Španac volšebno izvukao - 4:5
8. gem - Već sada drugi set traje duže od prvog, punih 40 minuta - 4:4
7. gem - Verdasko se smirio i lagano osvojio svoj servis gem - 3:4

6. gem - Imao je Španac priliku za novi brejk, ali uspeo je Novak da odbije napad i da izjednači na 3:3

5. gem - već drugi put Verdasko ne uspeva da materijalizuje prednost brejka i da se odlepi, Novak mu to ne dozvoljava - 2:3

4. gem - Rasplamsala se borba na terenu, Verdasko je uhvatio ritam i drugi put oduzima servis Novaku. Srbin ima veliku podršku sa tribina

Tanjug/AP

 

3. gem - Odmah Novakov ribrejk 1:2
2. gem - Prvi do brejka u drugom setu dolazi Verdasko
1. gem - Prvi put u meču vodi Verdasko, koji je osvojio svoj servis gem na startu drugog seta - 0:1

Prvi set

7. gem - Nije iskoristio Đokovič ni treću, ali četvrta set lopta bila je sreća za njega. Posle 31 minuta igre drugi teniser sveta osvaja prvi set na AO 2017. - 6:1

6. gem - Imao je Nole dve brejk prilike da završi set sa nulom, ali nije ih iskoristio pa je Verdasko uspeo da se "upiše" - 5:1
5. gem - Posle samo 20 minuta igre Srbin dolazi do prilike da završi set bez izgubljenog gema - 5:0
4. gem - Đoković ne planira da se zaustavi, novi brejk - 4:0
3. gem - Na prvu pauzu Novak odlazi sa sva tri osvojena gema, za sada sve odlično izgleda
2. gem - Brejk već u prvom Verdaskovom servis gemu, Novak je imao tri vezane prilike, iskoristio je drugu - 2:0

1. gem - Uz samo jedan izgubljen poen Novak rutinski osvaja prvi gem

Španac je jedan od retkih tenisera koji može da se pohvali sa više od tri pobede u karijeri protiv srpskog tenisera, odnosno u četiri navrata je uspevao da eliminiše Đokovića sa turnira na kojima su se susretali. Međutim, dve pobede su bile na samom početku Novakove profesionalne karijere - na US openu 2005. i na Masteru u Hamburgu 2006. godine. Preostala dva trijumfa Španac je zabeležio 2010. godine u Monte Karlu i Rimu, a potom su usledile četiri vezane pobede srpskog igrača.

S obzirom da je Verdasko počeo da pada na ATP listi proredili su se sureti sa Đokovićem, ali zanimljivo je da su u poslednje tri sezone snage odmeravali na samom startu. Pre dve godine upravo u Melburnu Novak je pobedio sa 3:0, prošle godine u Dohi sa 6:2, 6:2, a duel u Kataru pre desetak dana verovatno je svima još uvek u odličnom pamćenju.

Spašavao je Đoković u tom duelu čak pet meč lopti, napravio preokret, a onda u finalu savladao Endija Mareja prekinuvši njegov niz od 28 uzastopnih pobeda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online