Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.01.2017.
01:57
Vestionline A

AO žreb: "Mina" na startu za Novaka, Nadal na Đokovića, Federer na Mareja

U Melburnu je obavljen žreb za prvi Gren slem u sezoni koji počinje u ponedeljak po lokalnom, a u nedelju uveče po srednjeevropskom vremenu.

Reuters
Novak Đoković i Anđelik Kerber doneli su na žreb pehare koje su osvojili prošle godine u Melburnu

Prvi protivnik Novaka Đokovića biće Španac Fernando Verdasko, protiv kog je u polufinalu Dohi morao da spasava pet meč lopti i u 13 međusobnih duela upisao je devet pobeda i četiri poraza.

Zanimljivo je da je Rafael Nadal u Novakovoj polovini kostura, ali susret Srbina i Španca moguć je tek u polufinalu. Sa druge strane Rodžer Federer je kao 17. nosilac na strani Endija Mareja, ali Škotlanđanin i Švajcarac ne mogu da se sastanu pre četvrtfinala.

Ukoliko uspešno prebrodi prvu prepreku naredni protivnik Novaka Đokovića bio bi boilji iz duela Uzbekistanca Istomina i kvalifikanta, potom verovatno sledi dvoboj sa Špancem Karenjom Bustom (30), a u osmini finala protiv Grigora Dimitrova (15). Ako ne bude iznenađenja rival Đokovića u četvrtfinalu mogao bi da bude Grigor Dimitrov (8) ili David Gofan (11) . U Novakovoj polovini žreba je i treći nosilac Miloš Raonić, a njihov duel moguć je tek u polufinalu, ukoliko Kanađanin preskoči sve prethodne prepreke.

printscreen/ausopen.com

Viktor Troicki i Dušan Lajović se nalaze u polovini žreba u kojoj je prvi nosila - Endi Marej, ali sa njim ne bi mogli da se sastanu sve do polufinala. Prvi protivnik Troickog je teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, a potom u slučaju trijumfa ide na boljeg iz duela Australijanca Dakvorta i Italijana Lorencija. Ako se domogne trećeg kola Viktor bi ponovo mogao na duel sa Stenom Vavrinkom, četvrtim nosiocem.

Dušana Lajovića na startu očekuje dvoboj sa Francuzem Stefanom Roberom, a potom bi mogao da igra protiv Žoa-Vilfrida Conge ako ovaj teniser savlada Brazilca Monteira.

Endi Marej će na startu turnira igrati protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, potom verovatno sa Jen-Hsun Luom, a onda protiv Sema Kverija. Mogući rival u osmini finala mu je Luka Puj, a ukoliko preskoči prve četiri prepreke u četvrtfinalu Rodžer Federer koji je imao dosta sreće u žrebu. U prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta, a onda u sledećem protiv boljeg iz duela još dvojice igrača koji stignu iz kvalifikacija. Prvi ozbiljniji protivnik mogao bi da mu bude Tomaš Berdih u trećoj rundi, a porom Kei Nišikori u osmini finala.

Rafael Nadal kao deveti nosilac na startu će igrati protiv Florijana Majera iz Nemačke, a ako dogura do završnice turnira u osmini finala rival bi mu bio Gael Monfis, a u četvrtfinalu Miloš Raonić. Najbolji od navedenih u polufinalu bi išao na Novaka Đokovića.

Kompletan žreb za muške singl mečeve na Australijan openu možete da pogledate OVDE.

Kada su u pitanju dame čast srpskog tenisa će braniti Jelena Janković  koja će na startu turnira igrati protiv Nemice Laure Zigmund, a potom u slučaju uspeha sastala bi se sa boljom iz dvoboja Čehinje Sinijakove i Nemice Gerges. Od nositeljki u Jeleninoj četvrtini “kostura” nalaze se Svetlana Kuznjecova (3. kolo), Venus Vilijams (osmina finala) i Simona Halep (četvrtfinale).

Kompletan žreb za ženske singl mečeve na Australijan openu možete da pogledate OVDE.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online