Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.10.2016.
07:04
Vestionline A

"Novak je dotakao nebo, 'oduvao' rivale... Koji izazovi čekaju Đokovića?

Kada si na vrhu, svi te hvale, a kada padneš, svi se pitaju kako je to moguće. Do Vimbldona, Novak Đoković je bio toliko dominantan da su svi mislii da je nepobediv. Ipak, i naš as je od krvi i mesa, došlo je do pada, zasićenja, sitnh povreda, koje su ga izbacile iz ritma. Teniski analitičari nedeljama pokušavaju da objasne krizu Srbina. Jedan od njh, ugledni Stiv Tignor za zvanični sajt Vimbldona analizirao je najboljeg tenisera sveta.

Reuters
Na kraju sezone odluka da li Boris Beker ostaje i dalje trener Novaka Đokovića

- Novak Đoković je na raskrnici. Najuspešniji svetski teniser poslednjih pet godina kaže da je u precesu redefinisanja budućih ciljeva. Od 2011. godine, Đoković je konstantno govorio kako nije želo da postavlja limite svojih potencijalnih uspeha. Tokom ovog perioda, najveći deo očekivanja je ispunio, praktično je dodirnuo nebo, bio je 219 nedelja na prvom mestu ATP liste, osvojio je 12 velikih titula, ima i Rolan Garos u riznici, postao je prvi igrač koji je posle Roda Lejvera 1969. vezao četiri Grend slema. To je više nego što je mladi Đoković mogao da očekuje u 29. godini - piše poznati teniski analitičar za sajt Vimbldona, turnira koji je Novak osvojao tri puta (2011, 2014 i 2015. godine), a na kojem je ove godine poražen već u trećem kolu od Sema Kverija i od tada kreće kriza našeg asa.

Tignor dalje piše:

- Sada kada se približio 30. godini, Novak kaže da mu nije cilj više da juri prvo mesto na ATP listi, da će da preispita odnos sa trenerom Borisom Bekerom i da je imao privatnih problema. Posle konačnog osvajanja Rolan Garosa, Novak je rekao da je trpeo veliki pritisak i da više nije uživao u tenisu. Na Vimbldonu je poražen najranije na Grend slem tunririma u poslednjih sedam godina, poražen je na startu Olimpijskih igara od Del Potra, Vavrinka ga je dobio u finalu US opena.

Teniski analitičar ističe da je Novak prethodnih godina "oduvao" rivale.

- Ne samo da je pobedio na četiri uzastopna Grend slem turnira, on je bio dominantan protiv najvećih rivala. Mareja je pobedio 13 od 15 poslednjih mečeva, protiv Rafaela Nadala je slavio 11 od 12 puta, od Rodžera Federera nije izgubio na Grend slemu od 2012. godine. Sada se postavlja pitanja: Kako dalje? Pošto je deceniju jurio rivale, sada se popeo na vrh. To je možda bio problem. Poedom na Rolan Garosu on je ispred sebe imao samo istoriju. Da li je on najveći svih vremena? Da li može da sruši 17 titula Federera na najvećim turnirima? Da li može da provede više od 302 nedelje na vrhu?

Tignor je istakao da su sva ta pitanja mučila Novaka pred Vimbldon i da tada nije izdržao, ali...

- Možda je ovo Novakova privremena faza, predah posle dostignutopg cilja koji je dugo težio. Možda će ga nekoliko razočaravajućih rezultata motivisati. Novaku je 29 godina. Federer je posle 29. godine osvojio sam jednu Grend slem titulu, Nadal nijednu. Budućnost Novaka je intrigantna. Da li može da pronađe nov način da uživa u tenisu? Da li može da ostane broj 1, da li će biti gladan uspeha? Da li će mu holistički način života pomoći da bude svežiji, mentalno i fizički jači u svojim 30. godinama - mnogo pitanja postavlja Tignor, a tekst završava sa rečenicom:

- Možda ovaj put Đoković bude korak ispred nas.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online