Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.09.2016.
12:13
P. Vranešević - Vestionline A

Novakova nemoguća misija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je porazom u finalu US Opena od Stena Vavrinke ostao na 12 osvojenih grend slem titula i tako najverovatnije izgubio šansu da na kraju karijere postane najuspešniji teniser u istoriji. Iz današnje perspektive, 17 najvećih titula Rodžera Federera izgleda nedostižno za najboljeg srpskog sportistu svih vremena. Novak ima punih 29 godina, a rivali koji se nalaze ispred njega na "večnoj listi" u tim godinama nisu uspevali da osvoje više od jednog grend slema (Federer i Sampras), dok je Rafael Nadal svoju poslednju veliku titulu osvojio u 28. godini i sva je prilika da će mu to biti poslednja u karijeri.

Twitter/callo andria
Kako stići do magične brojke 17...

Đoković je bio veliki favorit protiv Vavrinke, ali još jednom je poklekao na mentalnom planu kada je to bilo najvažnije. Njegova karijera je impresivna i on još uvek ima veliku šansu da prestigne Samprasa i Nadala (koji imaju po 14 grend slemova), ali čuveni Švajcarac će, nažalost, ostati usamljen na čelu, pri čemu najviše može da zahvali zemljaku Vavrinki koji je "oteo" Novaku dve grend slem titule (svi se sa tugom sećamo i Pariza 2015).

Ono što najviše razlikuje dve briljantne karijere, Federerovu i Đokovićevu, jesu upravo ti porazi u finalima. Rodžer, kada je bio na vrhuncu i kada se činilo da je nepobediv (nešto slično kao Novak u poslednje 2 godine), jednostavno nije dozvoljavao iznenađenja u finalnim borbama za najveće titule. 

Redom su padali igrači kao što su Rodik, Hjuit, Agasi (nimalo slabiji od današnjeg Vavrinke, naprotiv), a jedine poraze Švajcarac je doživljavao od tada najvećeg rivala Nadala. Novak ima mnogo slabiji skor u finalima (uz 12 pobeda, ima čak 9 poraza), a posebno je šokantna brojka od čak 5 poraza u finalima US Opena, na podlozi koja mu najviše odgovara i to od 4 različita igrača (pored Federera i Vavrinke, gubio je i od Marija i Nadala).

Novakovi uspesi su impresivni, teško ih je sve i nabrojati, ali ostaje žal, naravno, prvenstveno kod njega, pa onda i kod nas vernih navijača, što nije nalazio snage u sebi i pobeđivao u tim mečevima koje je "morao" da dobije.

Naravno, to što dostizanje Federera i njegovih 17 grend slem titula najverovatnije ostaje nemoguća misija za Novaka, ne znači da do kraja njegove fascinantne karijere ne treba da uživamo u mnoštvu velikih pobeda koje mu predstoje. Uostalom, zar nije čudesna mogućnost da Srbija jednog dana ima drugog najboljeg igrača u istoriji sporta koji nikad nije bio razvijen u našoj zemlji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online