Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.06.2016.
19:08
Vestionline, b92.net A

Novakova "packa" sudijama

Kiša je pretila da uništi ovogodišnji Rolan Garos. Teniseri i teniserke su se s pravom ljutili na organizatore Otvorenog prvenstva Francuske što ih maltretiraju izlascima na teren i u situacijama kada je jasno da nema normalnih uslova za igru. Ipak, organizatori moraju da vode računa o finansijama, a "prazan" dan donosi milionske gubitke.

Reuters
Kiša ga izbacila iz ritma: Novak Đoković

Posle pobede nad Bautistom Agutom i meč koji je trajao tri dana, Novak je "opleo" po sudijama.

- Sudije i organizatori trude se da ocene stanje terena, ali se nekada čini da to nije slučaj jer oni ne igraju. Možda ne razumeju potpuno kroz šta vi u tom trenutku prolazite i zašto je opasno. Zato mi je smešno i neprihvatljivo kada mi priđe sudija u elegantnim cipelama kako bi proverio da li je teren klizav. U takvoj obući svakako će biti klizavo. Mislim da je važno da u tim trenucima barem obuju teniske patike kako bi proverili uslove. Svi ti mali detalji mogu da pomognu prilikom provere stanja terena - rekao je Novak, prenosi "b92.net".

Postavlja se pitanje da li teniser može da odbije da igre. Novak o tome kaže:

- Nije mali broj slučajeva kada sam mislio da je opasno igrati u takvim uslovima, a kada i drugi igrač misli isto, onda možemo da prekinemo meč. Međutim, ako protivnik ne misli tako iz različitih razloga, možda zato što se oseća bolje ili vodi, odluka bi trebalo da bude na glavnom sudiji i supervizoru turnira. Svi oni će razgovarati sa nama i između sebe, ali je opet teško reći. Mislim da bi to trebalo da bude odluka grupe ljudi, među kojima su i igrači. Ne mislim da teniseri treba da kažu: "Ok, neću da igram, izlazim sa terena". To nije fer prema publici i rivalu koji se ne oseća isto.

Najbolji igrač planete nalazi se u delu žreba u kojem bi mogao da igra četiri meča u pet dana, ako organizatori ostanu pri stavu da se finale igra u nedelju. 

- Raspored je takav kakav jeste. Razgovarao sam malo sa predstavnicima ATP i ljudima iz organizacije turnira. Ne postoji mnogo toga što možete da uradite kada su vremenske prilike u pitanju. Za sada, fokusiraću se samo na četvrtfinale koje bi trebalo da igram sutra, a onda ćemo videti šta će se desiti. Voleo bih da igram meč sutra, ali hajde prvo da vidimo šta će se dešavati, pa ćemo onda razgovarati - zaključio je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online