Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.06.2016.
16:16
Vestionline, B92 A

Novak šokirao sve na Rolan Garosu: Žalosno je šta je postao sport

Umesto priče o duelu sa Robertom Bautisom Agutom ili, na primer, o uslovima za igru na Rolan Garosu, veći deo konferencije za medije Novaka Đokovića bio je posvećen priči o novcu. Razlog tome je što je Srbin u sredu probio magičnu granicu od neverovatnih 100 miliona dolara od nagrada na turnirima.

printscreen
Skromni Novak objasnio neke stvari

Na pitanje koliko mu to znači Novak je gotovo šokirao novinare.

- Ništa. Novac mi ne znači ništa. Ne gledam tenis kao profesiju i svoj život kroz pare - one su za mene sredstvo za obezbeđivanje kvaliteta života i životnog stila, ali ništa više od toga. Ne obraćam pažnju i ne prija mi kada se previše potencira novac od nagrada. Mediji me stavljaju u neprijatnu situaciju da govorim o iznosu koji sam zaradio tokom karijere, a profesionalni sport ne treba da se igra zbog para. To je pod broj jedan, a današnje društvo upravo to potencira - uspeh se prikazuje kroz novac i moć, a to ne treba da bude merilo. Potpuno sam protiv toga jer imam drugačije vrednosti - rekao je Đoković, a prenosi B92.

Uporedio je Đoković situaciju u Srbiji, tj. spomenuo je da su plate ovde 200 do 300 evra i da ne bi bilo umesno da on priča o osvojenim milionima.

- Novac dolazi kao posledica, pozitivna naravno, predanosti, ljubavi, strasti prema sportu i uspeha na kraju krajeva. Možete da zamislite sada mene da pričam o novcu, a prosečna plata u Srbiji je 200-300 evra? Na šta bi to ličilo? To je sve što mogu da kažem. Nije da se sada pretvaram i da pokušavam da budem lažno skorman, žalosno je stanje u današnjem svetu što je sport postao toliko napet, postao je sredstvo za pravljenje neprijatnih i agresivnih rivalstava.

Đoković je naglasio da novac ne može da bude zdrav motiv za razvoj uspešnog sportiste. 

- Sport je izgubio svoju početnu draž, sada je to biznis i mašina za pravljenje para, što je žalosno, mada ima i mnogo suprotnih primera. Takve pozitivne poruke i priče treba da budu primer mladim generacijama jer para ne može da izazove pravu motivaciju u odrastanju mladog sportiste. Jednostavno ne može, ona će stvoriti samo više pritiska i očekivanja i kod roditelja i kod sportiste samog, ako se igra zbog para i slave. Ako igraš zato što stvarno voliš sport i krećeš iz te emocije koja je osnova svega, onda je sve drugačije i ostalo će doći, život će sve to srediti - kazao je najbolji teniser sveta. 

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2016. 18:44
Zato je Novak najveći na planeti . Neta ti BOG da zdravlje tebi i svima oko tebe .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online