Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.04.2016.
15:34
Nenad Simić Tajka A

Novače, pusti ga jedan set!

Kakav divan osećaj! Ideš na finalni meč, a unapred znaš da ćeš da proslaviš pobedu i pehar. Hoćeš da budeš svedok istorije pomeranja granica i postavljenih novih rekorda u teniskoj igri. Zakasniš nekoliko gemova jer se "ženski deo navijačkog tima" predugo zadržao ispred ogledala, ali ne očajavaš.

Lična arhiva
Naši u publici: Nenad simić, teniski trener i reporeter Vesti, sa ćerkom i suprugom na velikom spektaklu

Ima čari u iščekivanju rezultata s gomilom zakasnelih navijača ispred ulaza. Svi se trude da brzo zauzmu svoja mesta tek kad igrači menjaju strane. Da li je već pao brejk ili ne, pitanje je sad? I vreme je na našoj strani. Oblaci su zaklonili opasno sunce, a, srećom, nema ni odomaćene vlage, pa nam ne trebaju pomoćni rekviziti.

Ipak, mnogi gledaoci koriste reklamne oranž kačkete dobijene na ulazu da ušarene spektakl. Florida je država pomorandži. Pun stadion, a svuda oko nas srpske trobojke i tek poneka japanska crvena tačka. Ogromne količine živopisnog cveća na obodima tribina nisu došle do izražaja pored takvog navijačkog kolorita.

Sećamo se poslednjeg poraza Novaka Đokovića na istom turniru od Tomija Hasa pre tri godine, kada ga je lomilo izuzetno hladno vreme za južni deo Floride. Niski odskok spore lopte te večeri zahtevao je više vazduha u Novakovim tad osetljivim plućima. U toku je dugački poen polovinom prvog seta.

- Šta misliš, ko dobija ovu razmenu?

Šapućem ćerki Marti, bivšoj profesionalnoj teniserki,pitanje sa već serviranim odgovorom. Pa čime će da ga ugrozi svetski br. 6 kad znamo da nije server kalibra Iznera i Andersona? Nišikori bez posebnog oružja u svojoj igri, kao da je sve ambicije u meču ostavio u svlačionici. Morao je da bude agresivniji protiv šampiona, ali nije on prvi (a ni poslednji) koji se "odseče" kad vidi neprikosnovenog No. 1 na svetu sa druge strane mreže.

Samo povremeno je pokretljivi Japanac naterao Novaka da oduševi publiku retkim tehničkim specijalitetima kao što je bekhend paralela u trku sa kratkim izmahom. Ali, i taktičkim novinama, kad kratkom "slajs" dijagonalom pozove ne baš korpulentnog Japanca na mrežu, pa ga onda "pasira" bez problema.

- Srbija do Tokija! - uzviknuo je iz sveg glasa jedan navijač iskoristivši tišinu pre serviranja, ali, nažalost, razumeli su ga samo naši sportski znalci.

- Novače, pusti ga jedan set!

Nova neobična upadica nas zasmejava, ali najbolje dočarava borbu mačke i miša i želju srpskih navijača da predstava u teniskom Centru Crandon Park u Key Biscayne
potraje duže.

Na 6:3 ; 5:3 za Srbina, kada je pitanje pobednika već skoro bilo rešeno, Novak pravi jednu od nekoliko retkih neiznuđenih grešaka i ljutito reaguje. Gestom otkriva svoj nenadmašni takmičarski karakter i pokazuje da se ne opušta i ne popušta, da ne da ni milimetar nikome i nikada. Da od svoje teniske igre pravi savršenstvo.

Pobednički poen u meču propraćen je erupcijom oduševljenja prisutnih. Stadionom grmi: Nole! Nole, a pored mene skandiraju i dva Španca koji su (zakleo bih se) sve vreme navijali za Japanca?

Posle ceremonije dodele pehara i tradicionalnih govora finalista, srpskim navijačima se ne žuri da odu iz velelepnog teniskog kompleksa. Šepure se okolo sa nacionalnim obeležjima, slikaju sa širokim osmesima, upoznaju i sa pravom likuju. Došlo je naših pet minuta i svi smo mi "neki Đokovići" ili nas bar tako svet sad prepoznaje.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online