Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.11.2015.
22:00
Vestionline A

Svet bruji o Novakovom strastvenom govoru!

Novak Đoković je mnogo puta govorio o stvarima koje nemaju veze sa tenisom. Izuzetak nije napravljen ni u Londonu, gde najbolji srpski i svetski teniser učestvuje na završnom Mastersu. Novinari su od Noleta želeli da čuju kako vidi izbegličku krizu, i to baš u trenutku kada je svet šokiran terorističkim napadima u Parizu.

Reuters
Humanista: Novak Đoković

Svetski mediji prenose da je Đoković održao strastven govor, u kom je istakao da treba pomoći sirijskim izbeglicama, koje svoj spas od rata traže u evropskm državama. Ujedno, najpoznatiji Srbin na svetu rekao je da je ponosan na svoju zemlju i sunarodnike, jer su pokazali čovečan odnos prema izbeglicama, nudeći im smeštaj, hranu i vodu...

Konkretno pitanje je glasilo da Đoković objasni kakva je situacija trenutno u njegovoj domovini.

- Nevolju izbeglica koji prolaze kroz Srbiju je jako teško gledati. Neophodan je odgovor humanosti u ovoj krizi. Užasne su posledice rata u Siriji. Milsim da je od 12 miliona stanovnika čak trećina napustila tu zemlju. Mnogi su prošli kroz Srbiju kako bi došli do svog cilja, a to su zemlje Zapadne Evrope, najviše Nemačka i Austrija. Srbija im je na tom putu - rekao je najpre Đoković.

Mediji podsećaju da je najbolji igrač sveta postao UNICEF ambasador dobre volje u avgustu, a potom ispred te organizacije posetio decu izbeglice u Beogradu.

- Lično sam video sa kakvim problemima se oni susreću svaki dan. Tada sam bio u beogradskom hotelu, gde je bilo nešto prostora za sve te porodice na nekoliko sati, čisto da se osveže i pojedu i popiju nešto. Imao sam baš dosta humanitarnih aktivnosti u životu. Imam svoju organizaciju koja je fokusirana na obrazovanje. Svašta sam video jer je Srbija poslednjih 20 godina u problemima, ekonomskim poteškoćama, ratovima…

- Zato sam jako ponosan kao Srbin kad vidim kako se moji sunarodnici ophode prema migrantima. Ljudima koji su propatili ponudili su utočište, hranu i piće... To su osnove života. Iz moje perspektive, a ja sam samo sportista, celu situaciju pratim kao čovek. I svi treba da budemo ljudi i imamo saosećanja jedni za druge, da to bude važnije od zakona i granica i ostalih političkih stvari - zaključio je Novak Đoković.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.11.2015. 18:13
Bravo Novace !!! Tako govori srpsko SRCE Crnogorca i Hrvatice !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online