Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.09.2015.
22:15 >> 03:34h
Vestionline A

Novak "počistio" Hrvata za finale US Opena!

Novak kao brzi voz samleo Hrvata u polufinalu US Opena! U igri mačke i miša, Novak Đoković je ponizio prošlogodišnjeg pobednika turnira u Njujorku, Marina Čilića, pobedivši ga ubedljivo - 3:0 (6:0, 6:1, 6:2). Rezultat sve govori, samo tri izgubljena gema našeg asa govori o superiornosti, odnosno o nemoći hrvatskog tenisera, koji je doživeo najteži poraz u karijeri.

Reuters
Lako do novog finala: Novak Đoković superiorno skinuo sa trona US Opena Marina Čilića

Ni u 14. pokušaju, Čilić nije uspeo da izađe kao pobednik protiv najboljeg tenisera današnjice. Očajna, beskrvna igra Hrvata olakašala je posao Noletu, koji se nije pošteno ni oznojio, a igraće novo finale sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je lako u tri seta bio bolji od zemljaka Stanislasa Vavrinke - 6:4, 6:3, 6:1.

O meču je iluzorno pričati. Od prvog poena, videlo se da Marin nema ni promil šanse. Njegovo najjače oružje - servis, totalno je zatajilo, pa je Goran Ivanišević, trener Marina, sa tribina stadiona "Artur Eš" morao da guta knedle i da se još jednom uveri da njegov pulen nema rešenja za Novaka.

Biće ovo 18. Grend slem finale našeg asa, koji u u nedelju, u Njujorku, juri 10. titulu na najvećim turnirima današnjice. Publika u Njujorku se dosađivala, a svaki poen Hrvata je dočekala sa oduševljenjem, što govori dovoljno o dosadnom meču, koja je trajao samo sat i 24 minuta. Premalo za polufinale, ali "kriv" je superirni Novak!

PROČITAJTE TOK MEČA!

8. gem - Gotovo je - Novak je u finalu US Opena - 6:0, 6:1, 6:2!
7. gem - Novi brejk bez izgubljenog gema - 5:2
6. gem - Novak potvrđuje brejk, vodi 4:2. Još malo i - gotovo!
5. gem - Sjajni riterni Novaka, koji ponovo pravi brejk, vodi 3:2.
4. gem - Čilić vraća brejk, publika u delirijumu - 2.2. Malo opuštanje Srbina.
3. gem - Marin dobija drugi gem na meču - 2:1
2. gem - Naš as ne daju ni gram nade Hrvatu. Demoliranje, šampion na kolenima. Novak vodi 2:0.
1. gem - Novi brejk za Srbina, Marin u nokdaunu, bez vere, nade, kraj meča je veoma blizu. Srbin vodi 1:0.
TREĆI SET
7. gem - Novak igra sigurno, lako, dok s druge strane, Marin ne zna "gde udara". Trener najboljeg hrvatskog tenisera Goran Ivanišević ne veruje šta se događa Marinu - 6:1 za samo 29 minuta igre.
6. gem - Ovo nije humano, Novak razvaljuje Čilića, koji ne zna šta ga je snašlo. Novi brejk, 5:1.
5. gem - Potvrđen brejk, Srbin nastavlja da teroriše nemoćnog Čilića - 4:1.
4. gem - Nema nikakve šanse Čilić udugim razmenama udaraca. Srbin koristi prvu brejk loptu i povećava vođstvo na 3:1 u drugom setu.
3. gem - Hrvat bez ikakve nade da može da dođe i do brejk lopte. Novak sigurnom igrom dobija još jedan lak gem na svoj servis, bez izgubljenog poena.
2. gem - Čilić je počeo bolje da servira, i to je rezultiralo prvim gemom na meču - 1:1. Oduševljenje publike u Njujorku, koja se uspavala u "teroru" Đokovića u prvom setu.
1. gem - Novak lako dobija i sedmi uzastopni gem, bez izgubljenog poena - 1:0.
DRUGI SET
6. gem - Gotov je prvi set, silovito, lako, brzo, efikasno, Novak je ostavio Čilića sa "krompirićem". Srbinu je bilo potrebno samo 24 minuta da dođe do prvog seta u polufinalu US Opena.

5. gem - Laganih 5:0 za Novaka za samo 15 minuta igre. Tradicija je tu da bi se nastavila, Čilić nemoćan u prvom setu.

4. gem - Novi brejk Đokovića. Čilić je nervozan, Hrvat je napravio duplu servis grešku, na brejk loptu. Ne služi servis Marina.
3. gem - Nole nastavlja da melje Hrvata. Vodi 3:0.
2. gem - Idemo, odmah brejk za Srbina. Novak je poveo 2:0 u prvom setu. Naš as je iskoristio treću brejk loptu.
1. gem - Novak dobija prvi gem na meču na svoj servis - 1:0.

Naš as ima jedan trofej iz Njujorka, onaj iz 2011. godine i sada želi i treći Grend slem u 2015. godini, posle Australijan Opena i Vimbldona. Đoković i Čilić su poslednji put odmerili snage u četvrtfinalu Vimbldona. Epilog dobro poznat, 3:0 za Đokovića. u drugom polufinalnom meču, sastaju se Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Idemo, Nole, do nove pobede i finala!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online