Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.07.2015.
12:48
Vestionline, bbc.com, b92.net A

"BBC" o Noletu: Loš momak koji nije uradio ništa loše

Britanski mediji su nedeljama vodili propagandni rat protiv Novaka Đokovića, publika na Centralnom terenu "Ol Ingland klaba" u finalu je bila kao u transu posle svakog dobrog poteza Rodžera Federera, dok je tiho, nečujno tapšala na majstorije srpskog asa. Međutim, Nole je najbolji, morali su to da priznaju i mediji na Ostrvu. "BBC" je posle novog trijumfa Srbina ima zanimljiv rezime onoga što se dogodilo u finalu.

Reuters
Britanci malo "smanjili gas" i poklonili se velikom Novaku Đokoviću

- Pobedniku ide plen. Novaku Đokoviću, posle pobede nad Rodžerom Federerom u četiri seta, takođe ide i saosećanje. To nije instiktivna emotivna reakcija kada neko upravo osvoji svoj deveti Gren slem i u džep stavi 1,8 miliona funti. Ali Federer je kralj Centralnog terena, a čovek koji ga skine sa prestola mora nositi teret, što je neizbežno, isto koliko je i nepravedno, piše "BBC" I dodaje: 

- U nedelju je 33-godišnji Federer, sedmostruki šampion na ovoj podlozi, imao podršku svakog čoveka, žene i elegantno obučenog gledaoca, u pokušaju da porazi protivnika, ali i godine. 
To je ostavilo Đokovića, krunisanog šampiona i prvog reketa sveta, kao najusamljenijeg čoveka u istočnom Londonu i hladnokrvnog ubicu Federerove bajke i romantičnih snova navijača koji ga obožavaju.

- Šta može da uradi? On je loš momak koji nije uradio ništa loše. Nije uzeo slatkiš od deteta, prekinuo Božić ili napravio džinovski smrtonosni laser i usmerio ga ka najvećim svetskim gradovima. Umesto toga, prestigao je četvoricu legendi na listi Gren slem šampiona – Andrea Agasija, Džimija Konorsa, Ivana Lendla i našeg dragog Freda Perija. Na najvećim turnirima ima dva trofeja više od Džona Mekinroa, tri više od Stefana Edberga i svog trenera Borisa Bekera. Bjern Borg mu je na vidiku. 

- I, to je uradio igrajući igru bez mana – slao je udarce sa takvom preciznošću da je skoro svaki put podizao kreč sa linija. Takvom snagom da je čovek koji ume da skrati prostor i uglove poput Federera, bio nateran da juri i da se povlači. Takvom brzinom i intenzitetom u odbrani da protivnik mora pogoditi nekoliko vinera kako bi osvojio jedan jedini poen. 

- U jednom trenutku, kada je imao brejk zaostatka u trećem setu pri rezultatu 1-1, Rodžer je odigrao lob bekhendom koji je izazvao ekstazu kod onih koji su sedeli na jeftinijim mestima. “Ti si genije, Rodžer”, začulo se.

- Šta to govori o Đokoviću, koji je pobedio Federera u dva uzastopna vimbldonska finala i osvojio četiri Gren slem titule od trenutka kada je njegov protivnik uzeo poslednju? Novak je čudo u dobu strahovite konkurencije, talenat koji nije napredovao samo tokom druge polovine zlatnih godina Rodžera Federera i Rafaela Nadala, već je ostao najjači i kada su se novi rivali poput Endija Marija i Stana Vavrinke borili za prevlast - piše između ostalog Tom Fordajs, novinar "BBC".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online