Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.07.2015.
22:24
Vestionline, b92.net A

Kako se Novak nosi sa provokacijama bezobraznih Britanaca?

Britanci na sve moguće načine pokušavaju da isprovociraju Novaka Đokovića na Vimbldonu. Počeli su od optužbi da naš as "vara" sa trenerom Borisom Bekerom, a najnoviji "komarac" od koga su britanski mediji napravili "slona" je navodni verbalni nasrtaj Srbina na jednu skupljačicu lopti. Naime, na meču sa Kevinom Andersonom u osmini finala, Nole je tražio od devojčice da brže doda loptu, povisio je malo glas, a britanski mediji su jedva dočekali da od toga naprave skandal. Posle plasmana u polufinale Vimbldona, najbolji teniser današnjice je odgovarao na prozivke "sedme sile".

Reuters
Britanci majstori provokacije: Novak Đoković na meti 

- Razgovarao sam sa devojčicom i rekla mi je da joj nije smetalo. Razjasnili smo sve i izvinio sam se ako je bilo u pitanju nešto što sam ja uradio. Ali kao što sam rekao da prethodnoj konferenciji, ništa nije bilo usmereno ka njoj. Bilo je to u žaru borbe, okrenuo sam se i viknuo. Žao mi je što se ona našla tu, ali mislim da su mediji preuveličali celu stvar - objasnio je Novak, prenosi b92.net.

Potom je usledilo prepucavanje sa jednom novinarkom koje je počelo pitanjem: Kažeš da su mediji preuveličali incident sa devojčicom. Pojavile su se fotografije na društvenim medijima, ljudi su bili prilično zabrinuti zbog toga. 

- Zabrinuti na koji način - pitao je Novak. 

Da je ona izgledala veoma uplašeno. 

- Pa, to nije slučaj. 

Samo da shvatim, rekao si da si razgovarao sa njome, kada? 

- Pre sat vremena, posle mog meča. 

I ona je u redu? 

- Savršeno je u redu. Mediji vole da naprave veliku stvar od toga, posebno jedna vrsta medija u Engleskoj, i znate na koje mislim. 

Zapravo, ne znam. 

- Da, znate. 

Ne znam. Koje? 

- Ne želiim da kažem, ali vi znate koje novine su preuveličale stvar. 

Potom je jedan novinar konstatovao da nisu svi isto reagovali na tu situaciju da je bilo kolega u medija centru koji su rekli: “Hej, ovaj momak je vrhunski igrač, zabavan je, šali se sa skupljačima širom sveta, daje im rekete i sl“. Ima li priča i drugu stranu, upitao je. 

- I sam sam bio skupljač loptica. Poštujem ih, baš kao i linijske sudije, glavnog sudiju i sve koji su tamo. Nekada izbaciš emocije na terenu, ali nikada na skupljače. Samo je delovalo tako, ali kao što sam rekao, rešili smo to - rekao je Novak i dodao: 

- Mnogo ih poštujem i zahvalan sam na tome što rade. Uvek pokušavam da proćaskam s njima pre ili posle meča, da im dam nešto kao suvenit, znojnicu, peškir ili nešto slično. To su sve deca, tinejdžeri i znam koliko im to znači. Pod utiskom su veličine turnira i time što dele teren sa nekim od svojih uzora. Mnogi od njih igraju tenis i sanjaju da se nađu na istom terenu, samo sa reketom u ruci - zaključio je Novak, a prenosi "B92".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online