Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.06.2015.
07:45
Vestionline A

Idemo Nole! Za slavu, krunu, istoriju, Srbiju...

Došao je i taj dan...Vreme je da Novak Đoković osvoji jedini Grend slem koji mu nedostaje u karijeri. U finalu Rolan Garosa u nedelju od 15 časova protivnik će mu biti Stanislas Vavrinka. Srbin je u borbu za krunu stigao posle maratonskog meča sa Endijem Marejem, dok je Švajcarac u četiri seta bio bolji od Žoa Vilfreda Conge.

Reuters
Novak Đoković na korak do istorije

Naš as je prethodna dva finala na pariskoj šljaci izgubio od Rafaela Nadala, a svi se nadamo da će treća da bude sreća! Novaku će ovo biti 16. finala nekog Grend slem turnira.

Najbolji teniser današnjice ima mnogo bolji skor od Vavrinke. Njih dvojica sastali su se 20 puta, a Nole je slavio 17 puta. Švajcarca još boli poraz sa ovogodišnjeg Australijan opena, kada je Srbin u pet setova bio uspešniji. Poslednji set dobio je sa 6:0. To je ujedno i jedini meč koja su ova dvojica tenisera igrala u 2015. godini.

Kladionice nemaju dilemu ko osvaja RG

Novak Đoković apsolutni je faviorit za osvajanje Rolan Garosa. Kvota na pobedu našeg asa je samo 1,12, dok je na Vavrinku od 5,75 do 6,50.

Vavrinka je poslednji put slavio prošle godine u januaru u četvrtfinalu Australijan opena. Iako je Nole apsolutni favorit za krunu, Švajcarac veruje da može do pariske krune.

Novak je mašina, to je istina. Dugo ga niko nije pobedio na važnim turnirima. Pre nego što izađem na teren razmišljam šta treba da uradim kako bih ga pobedio. Gledam njegove mečeve. On lako pobeđuje. Sledeće što treba da uradim je da igram svoj najbolji tenis, da ne zaboravim da moja igra muči najbolje tenisere. Kada dobro počnem i kada sam u formi mogu da dobijem bilo koga - rekao je samouvereni Vavrinka.

Novak je stigao na korak do glavnog cilja u 2015. godini - titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

- Vavrinka vrlo neugodan protivnik, finale Grend slema je u pitanju. Njegovo prvo ovde u Parizu, moje treće, borićemo se za jednu od najprestižnijih titula, što je san svakog igrača. Zbog ovakvih izazova i radimo cele godine kako bismo usavršili igru i postigli nivo koji želimo - rekao je Novak i potom analizirao rivala

- Igrao je izvrsno ovaj turnir, pobedio je i Federera i Congu, sa Žoom je bio malo teži meč, ali generalno se oseća dobro. Video sam da igra vrlo agresivno, što je i karakteristično za njega. Da bih pobedio, moraću da nađem ravnotežu između dobre defanzive i strpljenja na jednoj, kao i ofanzive u trenucima kada je to neophodno. Pripremiću se što bolje. Fizički nije bio lak meč sa Endijem, ali u meni je ostalo snage, u nedelju ću i poslednji atom staviti na teren.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online