Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 06.06.2015.
12:57 >> 14:33h
Vestionline A

Novak u finalu, vreme je za titulu!

Novak Đoković imaće u nedelju treću priliku da osvoji Rolan Garos, jedini Grend slem koji mu nedostaje u bogatoj riznici trofeja.

Reuters
Dotukao Endija Mareja: Novak Đoković

Srpski teniser pobedio je u dvodnevnom finalu Endija Mareja sa 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Meč se nastavio pri rezultatu 6:3, 6:3, 5:7, 3:3, posle prekida zbog mraka i oluje, u petak, u četvrtom setu pri rezultatu. Marej je uspeo da izbori peti set, ali je Đoković odigrao briljantno kada je to bilo najpotrebnije.

Po 16. put u karijeri Đoković će da igra Grend slem finale, a za devetu titulu boriće se protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Prekid u četvrtom setu, činilo se, više je prijao Novaku, koji je pokazao da je svež, ali samo u dva servis gema. Uporni Britanac, nošen frenetičnom podrškom sa tribina, pokrivao je svaki ugao terena, stizao svaku loptu i valorizovao napor brejkom, a potom i osvojenim setom. Očekivalo se da će Marej da nastavi da primenjuje svoju iritantnu defanzivnu taktiku, ali ga u odlučujućem setu nije bilo.

Novak se skoncentrisao, došao do daha, nije paničio i uspeo je da dođe do zlata vrednog brejka, kojim je determinisao dalji tok meča i slomio rivala.

Kako je meč tekao tokom petka možete da pogledate OVDE.

7. gem - Drop šot se još jednom isplatio Đokoviću, pošto je Marej pogrešio na mreži. Ekspresno tri set meč lopte za Novaka. Realizovao je Srbin drugu i to asom - 6:1. Kraj. Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa!!!
6. gem - Divan drop šot Novaka, ali ipak aut. Milimetri su odlučivali. Koristi trenutak Marej i dolazi do 30:0. Stiže Đoković zahvaljujući nervozi rivala i odličnim forhendima. Usledio je fantastičan ritern i odmah brejk lopta. Odmah je koristi Novak posle duge razmene udaraca. Đoković sada servira za finale.
5. gem - Furiozan je i Novak. Odlično je plasirao udarve uz samu liniju i sa nulom stiže do 4:1.
4. gem - Kreće silovito Britanac i u velikom stilu prekinuo seriju od tri vezana gema Đokovića - 3:1.
3. gem - Demonstrirao je Đoković dobar prvi servis. Vodio je glavnu reč, ali je doveo gem u neizvesnost posle 40:30. Ipak, stiže do 3:0.
2. gem - Dve greške Mareja. Nole stiže do 0:30. Odmah i greška forhendom i tri brejk lopte za Novaka. Spasio je Škot prvu posle solidne razmene, ali nije mogao da odgovori na odličan ritern Đokovića - 2:0.
1. gem - Siguran Đoković na startu odlučujućeg seta. Stekao je dve gem lopte, a potom napravio dve servis greške i dozvolio rivalu da izjednači. Ipakm Srbin je bio dosledan i istrajao je u nameri da dođe do gema - 1:0.
PETI SET
12. gem - Marej servira za set, ali Novak odlično riternira. Endi preokreće, veoma je koncentrisan i dolazi do dve set lopte. Iskoristio je Britanac drugu i poravnao rezultat u setovima 2:2.
11. gem - Još jedna duga razmena udaraca pripala je Endiju. Nole nije predvideo drop šot i zakasnio je da prebaci lopticu na drugu stranu mreže. Odmah zatim greši. Publika na strani Mareja, koji sve stiže. Britanac je došao do dve brejk lopte. Novak dolazi do 30:40, a potom šalje loptu u aut - 5:6.
10. gem - Marej je forhendom iznudio grešku Đokovića, a zatim valorizovao drop šot. Još jednom greši Nole. Najzad poen na servis protivnika. Asom Britanac produžava meč - 5:5.
9. gem - Nastavio je Đoković sa forhend vinerima na svoj servis. Marej je iznerviran, psuje naočigled punih tribina. Još jedan servis gem završen sa nulom. Novak na gem do pobede. marej servira za ostanak u meču - 5:4.
8. gem - Najduži poen na meču pripao je Mareju. Novak je napao, pokušao lob, ali je za nekoliko centimetara loptica završila u autu. Osokolio se Škot i uzvratio mu sa nulom - 4:4.
7. gem - Agresivan početak Noleta. Dva forhend vinera u kratkom vremenskom intervalu. Servis završen sa nulom posle minuta igre u nastavku - 4:3.
NASTAVAK ČETVRTOG SETA

POVEZANE VESTI

Subota 06.06.2015. 14:42
valjda ce da pobedi sutra,pa da zasvira himna Boze pravde !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online