Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.06.2015.
15:21
b92.net A

Đoković: Ostaviću srce na terenu

Novak Đoković je posle trijumfa nada Endijem Marejem i plasmana u finale Rolan Garosa izjavio da je očekivao vrlo težak meč sa Britancem, kao i da će borba za trofej sa Stanislasom Vavrinkom takođe da bude veliki izazov.

Reuters
Ima još snage: Novak Đoković

- Očito, najteži meč na turniru za mene, preko četiri sata. Ne razlikuje se mnogo od nekih prethodnih mečeva koje smo igrali na Grend slemovima, očekivano velika borba, dugi poeni, tranizicija iz defanzive u ofanzivu... To su vrlo zahtevni mečevi, ali za to sam se i pripremao - počeo je priču Novak.

- Nadao sam se da mogu da završim posao u petak u tri seta. Imao sam mnogo prilika, i u trećem i na početku četvrtog seta. Sada sam opet počeo dobro, ali on je odigrao fantastičan gem na 5:5, slično kao i u trećem setu. Mali pad koncentracije sa moje strane, ali više je to bila njegova zasluga i odveo je meč u peti set - dodao je Novak.

Prva dva seta Đoković je dobio sa po 6:3, zatim je izgubio naredna dva sa po 7:5, a u trećem je bio 6:1 za srpskog tenisera. 

- Posle gubitka četvrtog seta uspeo sam da uspostavim kontrolu, da odigram onako kako sam zamislio i kako sam želeo od početka. Znao sam da ću dobiti svoju šansu u petom setu, odigrao sam tada agresivno i staloženo, odličan kraj meča. 

Protivnik u finalu biće Stanislas Vavrinka, protiv kojeg Novak vodi sa 17:3 u međusobnom skoru, ali su u poslednje dve i po godine imali nekoliko okršaja u pet setova na Grend slem turnirima. 

- Još jedan vrlo neugodan protivnik, finale Grend slema je u pitanju. Njegovo prvo ovde u Parizu, moje treće, borićemo se za jednu od najprestižnijih titula, što je san svakog igrača. Zbog ovakvih izazova i radimo cele godine kako bismo usavršili igru i postigli nivo koji želimo - rekao je Novak i potom analizirao rivala: 

- Igrao je izvrsno ovaj turnir, pobedio je i Federera i Congu, sa Žoom je bio malo teži meč, ali generalno se oseća dobro. Video sam da igra vrlo agresivno, što je i karakteristično za njega. Da bih pobedio, moraću da nađem ravnotežu između dobre defanzive i strpljenja na jednoj, kao i ofanzive u trenucima kada je to neophodno. Pripremiću se što bolje. Fizički nije bio lak meč sa Endijem, ali u meni je ostalo snage, u nedelju ću i poslednji atom staviti na teren.

Đoković će igrati tri dana u nizu, ali kaže da će mu trijumf nad Marijem biti značajan sa psihičkog stanovišta. 

- Imao još sam sat na centralnom terenu, dodatno sam se navikao na uslove. Igrao sam sa Nadalom i Marijem, dvojicom možda i najtežih rivala ove godine na ovoj podlozi, i uspeo sam da prebrodim obe prepreke. Do polufinala sam bio dominantan, vodio sam 2:0 i sada, ali to je Gren slem i normalno je očekivati neizvesnost, pogotovo protiv igrača koji ima iskustva i znanja kao što je Mari. Psihički, ovo će mi mnogo značiti jer sam uspeo da savladam i protivnika i samog sebe, nadam se da će mi to pomoći - zaključio je Novak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online