Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.04.2015.
11:05
Politika A

"Novak je jedan od najboljih tenisera svih vremena. On je rođeni pobednik"

Legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić rekao je u intervjuu za dnevni list Politika da je najbolji teniser sveta Novak Đoković rođeni pobednik.

Tanjug/AP
Pehari kao na traci: Novak Đoković

- Novak je imao ogromnu želju i volju da igra tenis i što je vrlo važno da bude šampion. Kad je kao klinac rekao da želi da bude prvi na svetu, mnogi su se smejali, ali meni to nije bilo smešno. Ruku na srce, kada je došao kod mene u Minhen, sa 13 godina, imao je dosta mana, ali smo to postepeno eliminisali. Trebalo je popravljati servis, volej. Kada sam ga doveo u Beograd posle četiri godine, odmah je počeo da sakuplja prve ATP poene. Jedna od važnih odlika dobrih igrača je da savete trenera upijaju brže od drugih. Recimo, Letonac Gulbis, koji je takođe bio kod mene, u jednom trenutku je bio igrački ravan Novak, ali nije bio toliko fokusiran na tenis i nije tako brzo prolazio kroz gradivo - istakao je Pilić za "Politiku".

On kaže da Novak ima sve što treba da krasi vrhunskog sportistu. 

- U sportu nema garancije za uspeh. Izvoli brdo love, vrhunskog trenera i sve će da krene ka vrhu. Sve pada u vodu, ako teniser nema sve komponente uspeha. Godinama se mučim da objasnim ljudima šta je talenat. Nije to samo dobar ritern, smeč, kretnja, vrhunski servis. Tu je i karakter, mentalna snaga, disciplina, radne navike, anticipacija, trema. Postoji pozitivna trema, to je kad igrač počne ozbiljno da razmišlja o meču i to ga drži pet minuta. A loša je kad se neko uplaši i ne može da pruži ono što bi objektivno mogao, da ispolji najbolje, što inače radi na treningu. Sport je pun takozvanih svetskih šampiona na treninzima.

- Novak sa tim nema problema. Sada je u Majamiju gubio od Dolgopolova sa 1:0 u setovima i 3:0, pa 4:1 u drugom setu, a onda ga je stigao i poslednjui set dobio sa 6:0! Tu je bila razlika između Bekera i Štiha kojima sam takođe bio trener. Beker je mogao da gubi sa 2:0 u setovima i 4:1 u trećem, a odna da peti set dobije sa 14:12, dok bi u istoj situaciji Štih, koji je po umeću bio ravan njemu, odavno mislima bio u svlačionici. Štih pomisli da to nije njegov dan i prepusti se zbivanjima, dok Beker ide do kraja - rekao je Pilić.

Hrvatski stručnjak je istakao da je Đoković jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena. 

- Novak je vrlo, vrlo visoko, ali teško je reći gde tačno, jer nezahvalno je upoređivati različite epohe. Novak je nesumnjivo u prvom redu teniskih velikana, sa svojom psihom i ostalim kvalitetima. Tu su i Federer, Agasi, Lejver... - istakao je Pilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online