Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.04.2015.
18:40 >> 23:12h
Vestionline A

Amerika se poklonila Novaku, teniskom kralju!

Ako je neko i imao dilemu ko je najbolji teniser današnjice, posle finala Majamija, jasno mu je kao dan - Novak Đoković je suvereni kralj belog sporta. U finalu turnira iz serije Masters 1.000 naš as je pobedio "staru mušteriju" Endija Mareja 2:1 (7:6, 4:6, 6:0) i tako stigao do pete titule na Floridi.

Tanjug/AP
I treća je bila sreća u 2015. godini protiv Endija Mareja: Novak Đoković peti put osvojio turnir u Majamiju

Opet je Srbin pokazao da je "s druge planete", da ima čelične živce i da je mentalno superioran u odnosu na rivale. To se najbolje videlo u trećem setu, kada je Marej ponovo prošao sa nulom, kao i u finalu Australlijan opena.

Kada je izgubio drugi set, na svoj servis bez dobijenog poena, Novak je iskalio bes na publici i jednom dečaku koga je dobro uplašio urlikom. To kao da je pokrenulo Đokovića, koji je u odlučujućem setu "počistio" sa terena Škota, koji nije znao šta ga je snašlo posle Noletovog "tornada". Ponestalo je snage Endiju, što je Srbin iskoristio i stigao do 51. krune u karijeri.

OVDE pogledajte foto galeriju sa finala turnira u Majamiju

Ovim trijumfom ušao je u istoriju turnira u Majamiju, kao petostruki šampion, a osim toga treći put mu je uspelo da u istoj sezoni osvoji i Indijan Vels i turnir na Floridi, što pre Srbina nikome nije pošlo za rukom.

Ovo je bila 18. trijumf Novaka u duelima sa Marejom u 26. meču, a sedmi puz uzastopno kako je slavio protiv Škota. Ove sezone, Novak je već tri puta pobedio vršnjaka i velikog rivala.

PROČITAJTE TOK MEČA

6. gem - GOTOVO je, Novak je razbio sa nulom Mareja u trećem setu.
5. gem - Da li će Marej opet da ostane na nuli. Nema snage Škot. Novi brejk Novaka - 5:0. Srbin grabi ka novoj kruni.
4. gem - Marej greši, kao da se predao, Novak nastavlja da "melje"  - 4:0.
3. gem - Novak je imao šest brejk lopti (tri vezane). Na kraju je ipak uspeo da napravi novi brejk. Srbin blizu 51. titule.
2. gem - Novak uspeva da osvoji prvi gem na svoj servis u trećem setu, vodi 2:0.
1. gem - Marej nije uspeo da završi poen smečom čak tri puta. Brejk lopta za Novaka. Brejk za Novaka već na startu meča. Vodi Đoković 1:0
TREĆI SET

10. gem - Tri set lopte za Mareja. I odmah koristi prvu, igraće se treći set. Škot je dobio drugi set 6:4.

9. gem - Marej uspeva da dobije gem i vodi 5:4. Velika greška Novaka, čist volej je izbacio u aut. Pritisak je sada na našem asu.
8. gem - Novak lako stiže do 4:4. Drama i u drugom setu.
7. gem - Škot asom završava sedmi gem, vodi 4:3.
6. gem - Marej je mnogo grešio u ovom gemu i poklonio gem Novaku - 3:3.
5. gem - Marej siguran u ovom gemu, novo vođstvo Škota - 3:2. Nema brejka u drugom setu.
4. gem - Novak je imao problema u ovom gemu, ali je uspeo da zadrži svoj servis i stigne do novog izjednačenja - 2:2. Marej nije iskoristio brejk loptu na 30:40.
3. gem - Zvižduci za Novaka, opet je naš as na meti publike u Majamiju. Novak je imao čak četiri brejk lopte (dve vezane), ali je Škot uspeo da se izvuče i povede 2:1.
2. gem - Novak vraća Škotu istom merom, dobija svoj servis i izjednačuje - 1:1.
1. gem - Marej je osvojio prvi gem na svoj servis i poveo 1:0.
DRUGI SET

TAJ BREJK - Dva mini brejka za Novaka - 3:0. Dupla servis greška Novaka i Marej vraća jedan mini brejk - 4:1.  Pormena strana - 4:2. Sada Novak ide na sunčanu stranu. Greška Mareja, Srbin vodi 5:3. Tri set lopte Đokovića - 6:3. Gotovo je - Novak je dobio taj-brejk 7:3 i poveo 1:0 u setovima. Prvi set je trajao čak 67 minuta, a viđena su čak četiri brejka.

12. gem - Igraće se taj-brejk.
11. gem - Novak siguran u ovom gemu i stiže do prednosti - 6:5.
10. gem - Marej je dobro servirao u ovom gemu i uspeo da izjednači - 5:5.
9. gem - Dobri servisi Đokovića i naš as opet uspeva da povede. Pritisak je sada na Škotu koji servira da ostane u prvom setu - 5:4.
8. gem - Novak ima tri brejk lopte. Koristi drugu i opet vraća brejk. Novo izjednačenje - 4:4.
7. gem - Novak dosta greši, ima problema na svom servisu. Jako Sunce u Majamiju smeta našem asu. Marej je imao tri brejk lopte i već je prvu iskoristio. Marej vodi 4:3.
6. gem - Marej bez izgubljenog poena uspeva da osvoji gem i izjednači - 3:3.
5. gem - Imao je Marej 0:30, ali je naš as onda vezao četiri poena i stigao do novog vođstva - 3:2.
4. gem - Novak stiže do prve brejk lopte i uspeva odmah da vrati brejk - 2:2.
3. gem - Novak ima problema na startu meča, Marej uspeva da ostavri brejk - 1:2.
2. gem - Marej lako dobija lako prvi gem na svoj servis.
1. gem - Marej je imao prvu brejk loptu, ali je Novak spasio. Neizvestan prvi gem, ali Đoković dobrim servisima i volej igrom uspeva da povede 1:0.

Ukoliko slavi Novak će da uđe u istoriju kao prvi teniser koji je tri puta osvajao Indijan Vels i Majami u istoj sezoni (2011 i 2014). Takođe, Nole se bori za 51. trofej u karijeri.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.04.2015. 22:15
Браво Србине само тепај.Србина нико не може да победи.Србија је спортска држава.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online