Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.04.2010.
16:14 >> 21:10h
Vestionline A

Slovakinje odnele pobedu iz Beograda

Ženska teniska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovačke rezultatom 3:2 u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi A Federejšn kupa.

Slovačka će naredne sezone igrati u A grupi, dok će se Srbija takmičiti u B grupi FED kupa. Odlučujući poen selekciji Slovačke donele su Magdalena Ribarikova i Danijela Hantuhova, koje su večeras u Beogradskoj areni savladale Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Jankovićeva je ranije danas poražena od Hantuhove 7:6, 7:5, dok je Jovanovski pobedila Ribarikovu 2:0, po setovima 6:1, 7:6. Jelena je juče pobedila Ribarikovu 7:6, 6:3, dok je Hantuhova nadigrala Jovanovsku 6:2, 6:2.

Slovakinje su povele 2:0, ali su srpske teniserke izjednačile na 2:2. Gostujuće teniserke su potom napravile brejk i držale prednost od jednog gema do kraja seta, koji su dobile rezultatom 6:4. Slovakinje su početkom drugog seta oduzele gem na servis Jovanovske, a srpske teniserke su propustile nekoliko prilika da naprave brejk. Slovakinje su mirnom igrom došle do vođstva od 5:3, a onda su iskoristile treću meč loptu i na servis Srpkinja došle do zaslužene pobede.Srpska teniserka Bojana Jovanovski pobedila je danas Slovakinju Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (4) u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi A Federejšn kupa.

Jovanovska je odlično odigrala prvi set, a svojoj protivnicni dozvolila je da osvoji samo jedan gem. Slovakinja je povela 2:0 u drugom setu, ali je Srpkinja uspela da preokrene i da izjednači na 2:2. Jovanovska je nastavila sa dobrom igrom i još jedanput uspela da oduzme gem na servis Slovakinje. Srpska teniserka je povela 5:4 i servirala za meč, ali je Ribarikova uspela da izjednači na 5:5. Jovanovska je potom ponovo oduzela gem na servis Ribarikove, ali je Slovakinja napravila taj-brejk i izjednačila na 6:6. Jovanovska je bila bolja u taj-brejku i dobila rezultatom 7:4.
 

Jankovićeva i Hantuhova su u duel ušle veoma nervozne. U prvom setu viđena su čak četiri brejka, uz veoma nekvalitetan tenis, u kojem su obe igračice napravile čak četiri puta više grešaka od direktnih poena. Hantuhova je prva stigla do brejka i povela sa 4:2. Jelena je u narednom gemu uspela da spase dve brejk lopte, smanji na 4:3, a potom se i u potpunosti vrati u prvi set uzevši servis Slovakinji za 4:4.

Međutim, u narednom gemu Jelena ponovo, isključivo svojim greškama, poklanja gem Slovakinji, koja sa druge strane nije uspela da iskoristi tu priliku i osvoji set. Jankovićeva je napravila "ribrejk", izjednačila na 5:5, nakon čega su obe teniserke uzele svoje servise kada se otišlo u "taj-brejk". U tom delu igre viđena je potpuna dominacija Slovakinje, koja je slavila sa čak 7:2.

U drugom setu viđena je ista slika na terenu. Obe igračice su mnogo grešile, samo ovaj put nije viđena nijedna brejk lopta, sve do 12. gema. Hantuhova je kod vođstva od 6:5 uspela da iskoristi prvu meč loptu i završi duel koji je trajao dva sata.
 

"Nisam mogla više, Slovakinja je igrala bolje, htelo je u odlučujućim trenucima. Nisam igrala dobro, napravila sam dosta grešaka, ali šta da se radi", rekla je Jelena nakon meča.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online