Nedelja 25.04.2010.
16:14 >> 21:10h
Vestionline

Slovakinje odnele pobedu iz Beograda

Slovačka će naredne sezone igrati u A grupi, dok će se Srbija takmičiti u B grupi FED kupa. Odlučujući poen selekciji Slovačke donele su Magdalena Ribarikova i Danijela Hantuhova, koje su večeras u Beogradskoj areni savladale Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Jankovićeva je ranije danas poražena od Hantuhove 7:6, 7:5, dok je Jovanovski pobedila Ribarikovu 2:0, po setovima 6:1, 7:6. Jelena je juče pobedila Ribarikovu 7:6, 6:3, dok je Hantuhova nadigrala Jovanovsku 6:2, 6:2.

Slovakinje su povele 2:0, ali su srpske teniserke izjednačile na 2:2. Gostujuće teniserke su potom napravile brejk i držale prednost od jednog gema do kraja seta, koji su dobile rezultatom 6:4. Slovakinje su početkom drugog seta oduzele gem na servis Jovanovske, a srpske teniserke su propustile nekoliko prilika da naprave brejk. Slovakinje su mirnom igrom došle do vođstva od 5:3, a onda su iskoristile treću meč loptu i na servis Srpkinja došle do zaslužene pobede.Srpska teniserka Bojana Jovanovski pobedila je danas Slovakinju Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (4) u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi A Federejšn kupa.

Jovanovska je odlično odigrala prvi set, a svojoj protivnicni dozvolila je da osvoji samo jedan gem. Slovakinja je povela 2:0 u drugom setu, ali je Srpkinja uspela da preokrene i da izjednači na 2:2. Jovanovska je nastavila sa dobrom igrom i još jedanput uspela da oduzme gem na servis Slovakinje. Srpska teniserka je povela 5:4 i servirala za meč, ali je Ribarikova uspela da izjednači na 5:5. Jovanovska je potom ponovo oduzela gem na servis Ribarikove, ali je Slovakinja napravila taj-brejk i izjednačila na 6:6. Jovanovska je bila bolja u taj-brejku i dobila rezultatom 7:4.
 

Jankovićeva i Hantuhova su u duel ušle veoma nervozne. U prvom setu viđena su čak četiri brejka, uz veoma nekvalitetan tenis, u kojem su obe igračice napravile čak četiri puta više grešaka od direktnih poena. Hantuhova je prva stigla do brejka i povela sa 4:2. Jelena je u narednom gemu uspela da spase dve brejk lopte, smanji na 4:3, a potom se i u potpunosti vrati u prvi set uzevši servis Slovakinji za 4:4.

Međutim, u narednom gemu Jelena ponovo, isključivo svojim greškama, poklanja gem Slovakinji, koja sa druge strane nije uspela da iskoristi tu priliku i osvoji set. Jankovićeva je napravila "ribrejk", izjednačila na 5:5, nakon čega su obe teniserke uzele svoje servise kada se otišlo u "taj-brejk". U tom delu igre viđena je potpuna dominacija Slovakinje, koja je slavila sa čak 7:2.

U drugom setu viđena je ista slika na terenu. Obe igračice su mnogo grešile, samo ovaj put nije viđena nijedna brejk lopta, sve do 12. gema. Hantuhova je kod vođstva od 6:5 uspela da iskoristi prvu meč loptu i završi duel koji je trajao dva sata.
 

"Nisam mogla više, Slovakinja je igrala bolje, htelo je u odlučujućim trenucima. Nisam igrala dobro, napravila sam dosta grešaka, ali šta da se radi", rekla je Jelena nakon meča.

2024 © - Vesti online