Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.03.2015.
16:38 >> 17:43h
Tanjug A

Đoković: Ako uzmemo trofej, skačemo iz padobrana

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je Srbija pobedu nad Hrvatskom i plasman u četvrtfinale Dejvis kupa ostvarila zahvaljujući timskom duhu i sjajnoj publici.

Tanjug
Doneli treći bod Srbiji: Novak Đoković i Nenad Zimonjić

- Najbolji utisak u ova dva dana ostavila je publika, ne samo na nas, nego i na Hrvate. Video sam da su i oni oduševljeni ovakvim prijemom. Nadam se da će ovaj grad ugostiti još veliki broj značajnih događaja, jer je Kraljevo to zaslužilo - rekao je Đoković posle pobede od 3:0 u dublu sa Nenadom Zimonjićem koja je Srbiji donela nedostižnu prednost od 3:0.

Prvi reket Srbije je naglasio da je od početka susreta sa Hrvatskom sve "išlo fenomenalno".

- Viktor je pobedom posle velikog preokreta nad Ćorićem pokazao šta znači borbeni duh i koliko je on važan za celu ekipu. Zajedništvo vam daje neophodnu energiju i motivaciju da odigrate najbolje što možete za svoju zemlju - rekao je Đoković.

Đoković je istakao da bi radije voleo Brazil u četvrtfinalu, zbog prednosti domaćeg terena i najavio da će, ukoliko opet osvoje trofej, zajedno sa saigračima skakati iz padobrana.
 

- Bolje Brazil, jer bismo mi bili domaćini, da biramo podlogu, uslove, tada sve ide u našu korist, prednost domaćeg terena mnogo znači. Raspored je velika poteškoća za sve nas, ovo je individualni sport, četvrtfinale je odmah nakon Vimbldona, što je loše, gledajući iz moje perspektie, ali ne osećam to kao obavezu, nego kao strast, ljubav prema zemlji, ovom momcima. Kada se okupimo vlada porodični ambijent, atmosfera je preduslov za sjajne partije. Nadam se da će nam se i Janko brzo pridružiti, jer kad smo kompletni, kada je na okupu šampionski tim iz 2010, svakog možemo da dobijemo, i kod kuće i u gostima - izjavio je Đoković na konferenciji za medije.

Na pitanje da li će biti kolektivnog šišanja, kao posle osvajanja prve titule Đoković je rekao.

- Videćemo sa Viktorom, ali ideja je da skačemo iz padobrana.

Zimonjić: Fali nam Janko...

- Nije lako ni meni, ni onome ko je pored mene. Igrajući sve ove godine učinilo me je boljim dubl igračem, prilagodljiv sam. Uvek ponavljam, kad je Novak sa nama to daje veliku sigurnost, nije lako dobiti dva poena, vama to tako izgleda, ali on to učini tako. Viktoru je bilo lakše kad zna da može da se osloni na Novakov poen. Ovo je ekipa, još kad se Janko priključi... Voleo bih da ponovimo uspeh iz 2010. Nadam se da ćemo ove godini, ako budemo zdravi, opet ići do kraja - rekao je Zimonjić.

On je dodao da je zadovoljan jer je reprezentacija uspela da završi posao i plasira se u četvrtfinale Dejvis kupa pošle dva dana.

Najbolji teniser sveta osvrnu se i na povredu u drugom setu kada je desnom rukom udario o podlogu i raskrvario prst.

- Ne izgleda kao neka fraktura, nadam se da ništa nije naprslo, pribojavao sam se toga, ogrebotina i krv su uobičajeni kad kližem, ali nadam se da ništa nije staršno", rekao je Đoković.

Đoković je istakao da je zadovoljan igrama i pobedama protiv Hrvatske, koje će mu, kako je rekao, poslužiti kao odlična uvertira za predstojeće turnire u SAD.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online