Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.03.2015.
15:10 >> 19:32h
Vestionline A

Troicki slavio preokretom, Hrvati na kolenima!

Drugi reket Srbije Viktor Troicki napravio je veliki preokret i pobedio Bornu Ćorića rezultatom 3:2 (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) posle više od četiri sata igre u Kraljevu. Srbija je protiv Hrvatske povela 2:0.

Tanjug
Za drugi poen Srbije: Viktor Troicki

Prethodno je vođstvo domaćinu doneo najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinskom pobedom nad Matom Delićem 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima "u ruci" izjednačenje. Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu, međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.

Agresivnijim pristupom srpski teniser stabilizovao je igru, protivnik je bio na sve većim iskušenjima, a kada je Troicki brejkom u četvrtom setu poveo sa 3:2 Ćorićeva kola krenula su sasvim nizbrdo, a njegova situacija dodatno je pogoršana zbog problema sa povredom noge.

U odlučujućem petom setu hrvatski teniser nije imao nikakvih rešenja da zaustavi zahuktalog protivnika. Troicki je delovao sigurno i odlučno, nošen podrškom sa tribina potpuno je gospodario terenom i nizom uspešnih gemova napravio veliki preokret za blistavu pobedu nakon tri sata igre.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

Pri rezultatu 5:1, hala je potpuno mirna. Ćorić servira, a Viktor pokušava da još jednim brejkom završi utakmicu. Po svemu sudeći, duel neće trajati još dugo. Kraj 6:1.
Ćorić je na svoj servis na 30:15 napravio dve greške bekhendom i omogućio Viktoru novu brejk šansu, ali je odservirao as drugim servisom. Napadao je 61. teniser na ATP listi, naš reprezentativac se odlično branio i sjajnim riternom došao do velikih 3:0. Viktor je zatim sa nulom došao do 4:0.
Izvori pojedinih medija kažu da se Ćorić oseća jako loše. Osim bola u nozi, oseća i mučninu, pa se polivao vodom na klupi u pauzi, da ne bi povratio. Troicki je svestan toga i zato svesno "troši" rivala. U skladu sa tim, peti set počeo je brejkom našeg tenisera, 1:0. Hladnokrvan Viktor u ovim momentima. Siguran servis i već je 2:0.
PETI SET
Počeo je Troicki da pogađa vinere forhendom i nakon jednog iz riterna napravio je dupli brejk za 5:2. Nije imao problema u poslednjem gemu i izjednačio je u setovima na 2:2 (6:2).
Korak po korak, srpski teniser vodi meč ka petom setu, uspevši da se potpuno odupre protivniku i da kontroliše duel. "Srbija, Srbija", pevaju Kraljevčani, a Viktor sada igra odlično, 4:2.
Siguran je bio Ćorić na početku četvrtog seta, a bez većih problema Viktor je izjednačio. Usledio je maratonski gem u kome je Viktor imao brejk loptu, ali se Borna odbranio i poveo 2:1.
ČETVRTI SET
Ćorić je imao dosta problema, primetan je ogroman pad u njegovoj igri, Troicki je to iskoristio na pravi način i poveo je 5:2. Borna je sa nulom smanjio na 5:3, ali dalje nije mogao. Viktor je u narednom gemu osvojio set 6:3.
Viktor je pokušvao dugim loptama i dugim razmenama udaraca i konačno stiže do prilike da Ćoriću oduzme servis, međutim u tome nije uspeo 2:0. Agresivno je Troicki odigrao naredni gem i osvaja ga bez izgubljenog poena. Nastavio je u dobrom ritmu Troicki, poveo sa 30:0 u nastavku na servis Ćorića, Hrvat je izjednačio, ali je Viktor uspeo da dođe do brejk lopte. Nije je iskoristio, ali mu se ponovo ukazala pritlika zbog greške Ćorića i ovoga puta uspeva da poravna rezultat na 2:2. Nastavio je Troicki sa dobrom igrom i u petom gemu i rešio ga posle velike borbe u svoju korist 3:2.
Viktor ni treći set nije počeo kako je očekivao. Srljao je iz greške u grešku, dok je mladi Borna pokazao vrhunsku koncentraciju. Došao je do tri brejk lopte, i iz treće došao do vođstva.
TREĆI SET
Najzad prekida Viktor neugodnu seriju. Sa nulom je osvojio gem na svoj servis. Ipak, Ćorić je nastavio da odlično izlazi na mrežu i poveo 4:1. Prvi servis nije saveznik Troickog. Omogućio je Borni tri brejk lopte, a Hrvat koristi već drugu. Lagano je Ćorić došao do drugog seta 6:1.
Furiozan mladi Borna. Vezao je pet osvojenih gemova i u drugom setu već poveo 3:0. Na startu, na svoj servis, nije imao većih problema, dok je bez greške došao do brejka na servis Troickog. Viktor se dobro držao u trećem gemu, došao do 30:40, ali mu je falio završni udarac da se revanšira rivalu.
DRUGI SET
Borba Ćorić dobio je prvi set - 6:4.
Neizvesnost u prvom setu. Po jedan brejk, 4:4.
Ćorić vraća brejk, 2:2 u prvom setu. Greškama Troickog, Hrvat je uspeo da se vrati u set. Bolja igra hrvatskog tenisera poslednjih nekoliko gema. Od 0:2, Borna je stigao do 3:2.
PRVI SET: Viktor je već na startu meča imao dve brejk lopte. Drugi je iskoristio i poveo 1:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online