Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.06.2014.
01:06
Beta A

JJ: Hvala Ani, drago mi je zbog Dušana!

Srpska teniserka Jelena Janković je rekla da je zadovoljna plasmanom u osminu finala Rolan Garosa, da iz meča u meč igra sve bolje i da joj kako turnir odmiče, raste samopouzdanje.

 Jelena Janković
 

Sedma teniserka sveta se plasirala u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedila 26. teniserku sveta, Soranu Kirsteu iz Rumunije rezultatom 6:1, 6:2.

"Nisam razmišljala o porazu od nje od pre pet godina, ako bih tako razmisljala ne bi bilo dobro. Znala sam šta da očekujem od njene igre i kako treba da igram, morala sam da budem koncentrisana od početka do kraja. Ona svaku lopticu udara iz sve snage, može da napravi viner iz bilo kakve pozcije, ali može i da pogreši. Sa takvim igracima ne smete da se opustite nijednog trenutka i to sam uspela. Jedino što sam izgubila brejk u prvom gemu drugog seta, ali uspela sam da se vratim", rekla je Jankovićeva.

Jelena će igrati u osmini finala sa Italijankom Sarom Erani koja je pobedila Juliju Gluško iz Izraela sa 6:0, 6:1. One su do sada igrale tri puta, a Jankovićeva je pobedila u njihovom prvom duelu. Poslednji put igrale su ove godine, na turniru u Rimu, kada je Italijanka pobedila sa 6:3, 7:5.

"Analizirali smo šta sam radila loše u prošlom meču u Rimu, moram drugačije taktički da odigram. Nadam se da ću uspeti da realizujem šanse, odigram bolje nego u Rimu i pobedim. Eranijeva je težak protivnik, moram da budem psihički jaka, ali idem meč po meč, ne obazirem se previše ko je sve izgubio i pobedio na turniru", rekla je Jelena Janković.


Srpska teniserka Ana Ivanović, koja je porazom od Lusi Safarove završila takmičenje u trećem kolu, rekla je da je Jankovićeva jedan od favorita za titulu u Parizu.

"Hvala joj na takvom mišljenju. Volim da igram na šljaci, imala sam ovde uspeha. Eranijeva igra dobro na šljaci, ali se nadam da ću uspeti da je prođem, posle će mi biti mnogo lakše. Igram sve bolje, mic po mic se pomeram, ne pravim neka drastična poboljšanja, ali osećam se udobnije jer sam u prvom kolu bila jako nervozna i nesigurna.

istakla da je srećna zbog velikog uspeha Dušana Lajovića, koji će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala.

"Mnogo volim Lajovića, dobar je dečko. Odlično igra, uvek navijam za njega i drago mi je što je uspeo da prođe. To je veliki uspeh za njega, nadam se da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Igraće sa Nadalom? Želim mu sreću, uvek postoji šansa", rekla je Jelena.


Upitana da li govori francuski jezik kada boravi u Parizu, Jankovićeva je rekla da se nada da će ove godine biti u prilici da ispuni obećanje.

"Obećala sam da ću se na pobedničkom postolju obratiti na francuskom. Pomalo pričam ovde. Na postolju ću pričati pravi francuski jezik, sa pravim akcentom, da progovorim kao čovek. Nadam se da ću održati reč i da će do toga doći", rekla je kroz osmeh Jankovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online