Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.01.2014.
12:42
K. Marković - Vesti A

Srpske trobojke ukrasile tribine

Paklene vrućine, koje su u ponedeljak počele da prže Melburn, a prkosno planiraju da ostanu sve do kraja nedelje, nisu bile prepreka armiji navijača da ispune teniski kompleks Melburn park. Sportska manifestacija, koja okupira interesovanje čitave planete, već prvog dana privukla je interesovanje i srpskih navijača.

Među desetinama hiljada ljubitelja tenisa koji su u ponedeljak boravili u teniskom centru, ogrnuti srpskim trobojkama, natpisima sa imenima svojih ljubimaca, licima iscrtanim srpskim simbolima i imenima tenisera, naši navijači su najavili da će i ove godine bodriti naše sportiste. Kao i svi, i naši su se branili od vrućine. Priznaju, nije im bilo lako, ali ljubav prema ambasadorima srpskog sporta i naše zemlje bili su ipak jači.
 

Iz Adelejda zbog Noleta

I ove godine, specijalno za teniski turnir, u Melburn su se uputili naši zemljaci iz svih delova Australije, od Brizbejna pa do Perta. Našli smo i grupu mladića iz Adelejda, koji su specijalno došli da gledaju Novaka Đokovića.
- Ovo se ne sme propustiti. Sjajna je atmosfera, platili smo ulaznice 80 dolara samo da bismo gledali i navijali za našeg Noleta. Vrućina jeste, navikli smo još u Adelejdu, pa nije teško - rekao nam je Đorđe Guzina.

Još od jutarnjih sati, kad su se otvorila vrata teniskog centra, u masi sveta bili su i Srbi. Organizovano su došle Ana Kecojević, Nevena i Jelena Đurić, Dragana Božić. Zatekli smo ih dok su čekale u redu za specijalno šminkanje, kako bi kasnije ponosno na licu nosile navijačke poruke. Ana Kecojević došla je da navija za kanadsko-crnogorskog tenisera Miloša Raonića.


- Ma navijaću i za Novaka, obojica su mi podjednako dragi!
Dragana Božić kaže da je svesna najavljenih vrućina, ali da je to nije obeshrabrilo da još prvog dana krene u Melburn park.


- Spremni smo, kakve vrućine, sve može da se izdrži. Glavno je da se pije dosta vode i sakrije od jakog sunca. Navijamo do kraja - kaže Dragana.


Jelena Đurić dodaje da su ulaznice, bar za prvi dan turnira pristupačne.
- Planiramo da pogledamo sve naše tenisere. Nažalost, ne mogu da ostanem ceo dan jer moram da idem na posao. Iako naša prijateljica Ana navija za Raonića, solidarno ćemo joj pomoći u navijanju - rekla nam je Jelena Đurić.
 

Pakleno u Melburnu

Za danas su u Melburnu najavljene temperature od čak 40 stepeni. Savet svima koji će krenuti na tenis da gledaju Anu Ivanović, Novaka ili druge tenisere jeste da se pripreme, ponesu zaštitne kreme za sunce i dosta tečnosti.

Među prvima koji su u ponedeljak prošli kroz kapije Melburn parka bile su prijateljice Jelena Budeša i Vesna Bošnjak. I one su se, kažu, spremile za vrućine. Zatekli smo ih dok su pratile meč Damira Džumhura, koji je ostvario prvu, istorijsku pobedu za Bosnu i Hercegovinu.


- Bile smo ranoranioci. Znamo da će čitave nedelje biti tropske vrućine. Danas smo specijalno došli za gledamo Novaka. Spremne smo da ga podržimo dok ostvaruje istorijski uspeh, petostruku šampionsku titulu na Australijen openu - kaže Vesna Bošnjak.


- Dolazak na teniske mečeve baš i nije tako jeftin ukoliko se ostaje tokom celog dana. Zaista je skupo da se gledaju svi mečevi. Kupile smo dnevne ulaznice za mečeve na otvorenom. Sve je ovde skupo, tako da čovek kad krene treba da se dobro pripremi - iskreno kaže Jelena.


Spas od žege, koja je u ponedeljak vladala u teniskom kompleksu, potražile su drugarice Andreja Popadić i Jelena Pašalić. Odmor od redovnih i napornih proba na Australijen openu pronašli su i mladi folkloraši grupe "Šumadija" iz Kizboroa. I oni su u hladu čekali na početak meča Ane Ivanović.


- Dolazak ovde je pravi doživljaj, dolazimo svake godine. Kao i svi, zaštitili smo se od sunca. Nemamo ulaznice za sve mečeve danas jer planiramo da idemo na doček naše Nove godine. Od utorka smo svaki dan - rekla nam je Sara Janković.
 

Porodični dolazak

Na mečeve naših tenisera kreću i čitave porodice. U hladu, skrivajući se od vrućine, dok su čekali početak meča Ane Ivanović, zatekli smo porodicu Ignjatović iz Melburna.
- Rodom sam iz Niša, ovde sam već 25 godina, za nas je tradicija da skoro svake godine dolazimo na tenis. Ove godine sam sa sinom Jankom, kćerkom Dolin, suprugom Alehandrom i ocem Miodragom. Iako je iz Čilea, supruga od srca navija za našeg Noleta. Za nas Australijen open pruža priliku da provedemo jedan lep porodičan dan, uživamo u predivnoj atmosferi sa našim navijačima. Sjajno je svuda videti naše zastave, naše boje - kaže Mladen Ignjatović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online