Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 11.11.2013.
23:04 >> 23:43h
Vesti A

Đoković razbio Nadala i pokazao ko je najbolji na svetu!

Novak Đoković u finalu u Londonu savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 i stigao do trećeg trijumfa na završnom turniru Masters serije.

Zaokružio sjajnu godinu: Novak Đoković
 

Đoković je od prvog poena u meču zaigrao vrlo agresivno i češće nego uobičajeno menjao je stranu na koju šalje loptice. Osvojio je lako prvi gem na svoj servis, a u drugom je briljantnim riternima došao do tri brejk šanse. Prvu je Nadal spasao, ali je Novak na drugoj ponovo gađao duboko i menjao ritam, pa je poveo sa 2:0. Đoković je poveo sa 3:0, a u četvrtom gemu imao je priliku da reši set - uz dve duple greške Nadala, Novak je došao do brejk lopte, ali je pogrešio.

Nadal je iskoristio taj momenat, osvojio i naredna dva gema i došao do 3:3. Novak je potom dobrim servisima prekinuo niz rivala i poveo je sa 4:3. To je oporavilo Đokovića, koji stiže do nove brejk lopte. Nadal je spasava servis-vinerom, ali pravi novu duplu, drugu u gemu. Usledio je najlepši poen na turniru - Novak je iz potpune defanzive odigrao izvrstan lob, a onda je dobio poen na mreži za 5:3. Ni tu nije bio kraj - Nadal je došao do 15:30, Đoković je sledeći poen osvojio uz mnogo sreće, a onda je napadom forhendom i asom okončao set - 6:3.

 

U drugom setu Đoković je imao apsolutnu kontrolu. Napravio je brejk kod rezultata 1:1, i sigurnim servisama održavao je prednost do 5:4. U međuvremenu, konstantno je ugrožavao Nadalov servis, pa je do trijumfa moga i mnogo ranije. Najviše problema imao je upravo kod rezultata 5:4, kad je Nadal spasio dve meč lopte, ali je usledio as servis i greška Nadala iz forhenda za konačan trijumf Novaka Đokovića.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.11.2013. 10:52
Nadalu svaka čast! Napredovao je u fizičkom smislu. Ipak, Nole je inteligentniji i promenom mentalnog stava i pristupa igri u ovom meču je potpuno iznenadio protivnika. Do kraja sledeće godine će najverovatnije ući u pozitivan skor sa svojim velikim protivnikom. "Um caruje, snaga klade valja"!
Ponedeljak 11.11.2013. 23:55
Retko se slazem sa redakcijom, pa cesto i kritikujem naslove, ali ovoga puta ste potpuno u pravu. Jeste Nadal trenutno br 1 na ATP listi , ali je Nole NAJBOLJI teniser na svetu. Malo je tenisera koji su u svojoj karijeri imali tako jaku konkurenciju. Nole, Nadal, Del Potro, Ferer, Federer, Marej....A jos manje ih je koji su "morali" toliko poena da brane iz predhodne sezone. Setimo se samo sta je sve Nole odbranio. Peking, Sangaj, Pariz i sadad London. Neke od tih turnira je osvaja i po tri puta. Svi znamo da je nesto odbraniti mnogo teze nego osvojiti. Zato - NOLE je najbolji teniser na svetu u zadnjih nekoliko godina.
Utorak 12.11.2013. 00:29
Nole sampionu,Nole Dzentlmenu hvala ti za sve divne momente koje nam priustavas u zivotu,neka ti Gospod Bog podari puno zdravlja i da nas jooosss dugo dugo godina uveseljavas tvojim pobedama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online