Ponedeljak 11.11.2013.
23:04 >> 23:43h
Vesti

Đoković razbio Nadala i pokazao ko je najbolji na svetu!

Zaokružio sjajnu godinu: Novak Đoković
 

Đoković je od prvog poena u meču zaigrao vrlo agresivno i češće nego uobičajeno menjao je stranu na koju šalje loptice. Osvojio je lako prvi gem na svoj servis, a u drugom je briljantnim riternima došao do tri brejk šanse. Prvu je Nadal spasao, ali je Novak na drugoj ponovo gađao duboko i menjao ritam, pa je poveo sa 2:0. Đoković je poveo sa 3:0, a u četvrtom gemu imao je priliku da reši set - uz dve duple greške Nadala, Novak je došao do brejk lopte, ali je pogrešio.

Nadal je iskoristio taj momenat, osvojio i naredna dva gema i došao do 3:3. Novak je potom dobrim servisima prekinuo niz rivala i poveo je sa 4:3. To je oporavilo Đokovića, koji stiže do nove brejk lopte. Nadal je spasava servis-vinerom, ali pravi novu duplu, drugu u gemu. Usledio je najlepši poen na turniru - Novak je iz potpune defanzive odigrao izvrstan lob, a onda je dobio poen na mreži za 5:3. Ni tu nije bio kraj - Nadal je došao do 15:30, Đoković je sledeći poen osvojio uz mnogo sreće, a onda je napadom forhendom i asom okončao set - 6:3.

 

U drugom setu Đoković je imao apsolutnu kontrolu. Napravio je brejk kod rezultata 1:1, i sigurnim servisama održavao je prednost do 5:4. U međuvremenu, konstantno je ugrožavao Nadalov servis, pa je do trijumfa moga i mnogo ranije. Najviše problema imao je upravo kod rezultata 5:4, kad je Nadal spasio dve meč lopte, ali je usledio as servis i greška Nadala iz forhenda za konačan trijumf Novaka Đokovića.

2024 © - Vesti online