Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.11.2012.
18:18
Novosti.rs A

Vajda: Novak ima nerve od čelika!

"Cilj u narednoj sezoni su nam grend slemovi, a najveći protivnik bi mogao da bude Endi Marej. Međutim, Novak zna da može još da napreduje bez obzira na ostale rivale", kazao je njegov trener Marijan Vajda.

"Đoković je u finalu ponovo pokazao izuzetnu mentalnu snagu", kaže Marjan Vajda

Puna dvorana Nacionalnog teniskog Centra u Bratislavi pozdravila je u sredu Novaka Đokovića, koji je oduševio navijače igrajući dubl u tandemu sa Marijanom Vajdom. Sa druge strane mreže, u egzibiciji u prestonici Slovačke, našli su se tamošnji asovi Martin Kližan i Dominik Hrbati, što je garantovalo dobru zabavu, šalu i smešne poteze po celom terenu.


"Nole je odbranio poziciju broja jedan na kraju godine, što je izuzetno teško uraditi. U tom smislu, rekao bih da je ova sezona bila jača i bolja nego prošla, iako nije uvek sve išlo savršeno. Izvanredno je odigrao turnir u Londonu, posebno u finalu, gde je viđen visok ritam kod obojice tenisera. Đoković je tad ponovo pokazao izuzetnu mentalnu snagu", rekao je Vajda u jednoj od pauza između poena, ne krijući zadovoljstvo zbog svega što je ostvareno prethodnih meseci.

Međutim, nije sve dobro počelo u meču za titulu, jer je Federer brzo poveo 3:0.

"Novak nije izabrao pravu taktiku na početku duela. Ali posle je to promenio i počela je njegova dominacija na terenu. Dobio je više samopouzdanja u udarcima, a i videlo se na momente da je fizički spremniji od rivala", rekao je Vajda i istakao da ga je nervoza dok je gledao finalni duel, drmala samo u prvih 15 minuta meča.

"Rodžer je igrao perfektno na momente i bio je u stanju da osvoji taj prvi set. Ali Novak je pokazao da ima nerve od čelika i demonstrirao je ko je bolji. Novak je pravi sportista, od glave do pete, i celom dušom i telom je u tenisu. On želi da odbrani tron, ali pre toga, cilj nam je da osvoji grend slemove", dodao je Vajda.

Novak odneo pehar ocu u bolnicu

 

Nole je posetio oca u bolnici u Minhenu dan posle finala u Londonu. U rukama je nosio šampionski trofej sa završnog Mastersa, posvećen upravo Srđanu, što je oraspoložilo i obradovalo ne samo njegovog tatu, nego i sve u klinici.

 

Bio je to krajnje emotivan susret, Novak je dugo grlio Srđana, i rekao mu da se nada da ga je opet učinio ponosnim, kao i da je sve pobede ostvario upravo za njega. Otac mu je na to uzvratio da je zbog svog sina, junaka, izdržao sve teškoće, kao i da jedva čeka dan kad će opet biti u stanju da ga bodri uživo".

Noletov trener prognozira i ko bi mogao da bude najveći rival Srbinu u 2013. godini.

"Ivan Lendl daje sve od sebe da to bude Endi Marej. Novak, međutim, zna i oseća da može još da napreduje i da je spreman da ostvari ciljeve, bez obzira na snagu protivnika", zaključio Marjan.

Posle egzibicije, u Bratislavi je priređena velika žurka za Đokovića i njegove prijatelje. U jednom od elitnih klubova u ovom gradu. 60 zvanica je dobilo poziv i uživalo u muzici i dobrom provodu.

Novak je danas u Nici, odakle kreće ka Brazilu. Tamo ga narednih dana čekaju nove obaveze, i to u Rio de Žaneiru, gde će mu domaćin biti naš legendarni fudbaler Dejan Rambo Petković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online