Četvrtak 15.11.2012.
18:18
Novosti.rs

Vajda: Novak ima nerve od čelika!

"Đoković je u finalu ponovo pokazao izuzetnu mentalnu snagu", kaže Marjan Vajda

Puna dvorana Nacionalnog teniskog Centra u Bratislavi pozdravila je u sredu Novaka Đokovića, koji je oduševio navijače igrajući dubl u tandemu sa Marijanom Vajdom. Sa druge strane mreže, u egzibiciji u prestonici Slovačke, našli su se tamošnji asovi Martin Kližan i Dominik Hrbati, što je garantovalo dobru zabavu, šalu i smešne poteze po celom terenu.


"Nole je odbranio poziciju broja jedan na kraju godine, što je izuzetno teško uraditi. U tom smislu, rekao bih da je ova sezona bila jača i bolja nego prošla, iako nije uvek sve išlo savršeno. Izvanredno je odigrao turnir u Londonu, posebno u finalu, gde je viđen visok ritam kod obojice tenisera. Đoković je tad ponovo pokazao izuzetnu mentalnu snagu", rekao je Vajda u jednoj od pauza između poena, ne krijući zadovoljstvo zbog svega što je ostvareno prethodnih meseci.

Međutim, nije sve dobro počelo u meču za titulu, jer je Federer brzo poveo 3:0.

"Novak nije izabrao pravu taktiku na početku duela. Ali posle je to promenio i počela je njegova dominacija na terenu. Dobio je više samopouzdanja u udarcima, a i videlo se na momente da je fizički spremniji od rivala", rekao je Vajda i istakao da ga je nervoza dok je gledao finalni duel, drmala samo u prvih 15 minuta meča.

"Rodžer je igrao perfektno na momente i bio je u stanju da osvoji taj prvi set. Ali Novak je pokazao da ima nerve od čelika i demonstrirao je ko je bolji. Novak je pravi sportista, od glave do pete, i celom dušom i telom je u tenisu. On želi da odbrani tron, ali pre toga, cilj nam je da osvoji grend slemove", dodao je Vajda.

Novak odneo pehar ocu u bolnicu

 

Nole je posetio oca u bolnici u Minhenu dan posle finala u Londonu. U rukama je nosio šampionski trofej sa završnog Mastersa, posvećen upravo Srđanu, što je oraspoložilo i obradovalo ne samo njegovog tatu, nego i sve u klinici.

 

Bio je to krajnje emotivan susret, Novak je dugo grlio Srđana, i rekao mu da se nada da ga je opet učinio ponosnim, kao i da je sve pobede ostvario upravo za njega. Otac mu je na to uzvratio da je zbog svog sina, junaka, izdržao sve teškoće, kao i da jedva čeka dan kad će opet biti u stanju da ga bodri uživo".

Noletov trener prognozira i ko bi mogao da bude najveći rival Srbinu u 2013. godini.

"Ivan Lendl daje sve od sebe da to bude Endi Marej. Novak, međutim, zna i oseća da može još da napreduje i da je spreman da ostvari ciljeve, bez obzira na snagu protivnika", zaključio Marjan.

Posle egzibicije, u Bratislavi je priređena velika žurka za Đokovića i njegove prijatelje. U jednom od elitnih klubova u ovom gradu. 60 zvanica je dobilo poziv i uživalo u muzici i dobrom provodu.

Novak je danas u Nici, odakle kreće ka Brazilu. Tamo ga narednih dana čekaju nove obaveze, i to u Rio de Žaneiru, gde će mu domaćin biti naš legendarni fudbaler Dejan Rambo Petković.

2024 © - Vesti online