Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2012.
12:44
Vestionline, Beta A

Novak zadovoljniji ovom, nego prošlom godinom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljniji nastupima u ovoj godini, više nego u prošloj kada je potpuno dominirao "belim sportom".

"U stvari, osećam se zadovoljnije sada nego prošle godine, iako je 2011. bila neverovatna. Kada se uzmu u obzir sve okolnosti sa kojima sam se suočavao u ringu i van njega, očekivanja, sve te stvari, verujem da mi je ova godina bila uspešnija", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije pobedio je sinoć Rodžera Federera sa 7:6, 7:5 u finalu završnog Mastersa sezone. Đoković je i pre finala obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

"Bila je ovo jako dugačka godina, jako dugačke dve godine, ali vrlo uspešne", rekao je teniser koji je ove sezone osvojio Australijan Open a prošle tri grend slem turnira.

Đoković je igrao odlično protiv Federera i kazao je da mu je taktika bila da igra na duže poene i čeka svoju priliku.

"On je vrlo agresivan i voli da brzo završava poene, ali sam uspeo da mnoge od tih udaraca vratim u teren, da budem pasivan, par metara iza osnovne linije...To je bio jedan od ciljeva, da uvek pokušavam da ga uvučem u duže razmene jer mislim da tu imam više šansi", objasnio je Đoković.

ATP: Novak na koti 12.920

 

Novak Đoković će ovu godinu završiti na prvom mestu ATP liste sa 12.920 bodova i posle pobede na zvršnom Mastersu u Londonu, ima 2.655 poena više od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

 

Na trećem mestu je Britanac Endi Marej sa 8.000 bodova, Španac Rafael Nadal godinu završava na četvrtom mestu sa 6.795 bodova, a njegov zemljak David Ferer na petom sa 6.430.
Slede Tomaš Berdih, Del Potro, Žo Vilfred Conga, Janko Tipsarević i Rišar Gaske.

Federer je bio vrlo agresivan, a publika u Areni O2 u Londonu bila je većinski uz Švajcarca, ali je tokom celog meča bučno pozdravljala spektakularne poteze obojice, među kojima je i završni Đokovićev udarac upućen iza rivala koji je izašao na mrežu.

"Pretpostavljam da je to najbolji način da se završi meč, udarac pored protivnika, jedan od mojih najomiljenijih. Izašao je i ostalo je samo jedno mesto za mene da udarim pored njega i uspeo sam", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je pred novinarima u Londonu posvetio trofej svom ocu, koji je hospitalizovan zbog problema sa respiratornim organima.

"Ovo je pobeda za mog oca, koji vodi veliku borbu. Oseća se sada bolje, ali je bio u kritičnom stanju. Nismo znali šta donosi svaki dan", rekao je Novak.

Rodžer Federer je pohvalio rivala, čestitao mu na pobedi i istakao je njegovu veštinu u vraćanju mnogo udaraca i držanju lopte u igri. Sličnu osobinu imaju i druga dva pripadnika "velike četvorke" - Rafael Nadal i Endi Marej.

"To se lako popravlja. Samo napravite brže podloge i onda je teže braniti se. Napadački stil je važniji. Samo na ovako sporim terenima je moguće braniti se ovako kako to svi sada radimo", rekao je Federer.

On je kazao da sporije podloge omogućavaju dugačke poene, što publika voli, ali da bi malo varijeteta u terenima nateralo igrače da budu agresivniji.

"Ne želite da pogodite 15 sjajnih udaraca i onda na kraju da se sve završi greškom. Mislim zato da poneka brža podloga pomaže. Mislim da bi bilo dobro da se s vremena na vreme prebacimo na nešto brže. To bi pomoglo i igračima raznih stilova da shvate da je izlazak na mrežu dobra stvar, a ne loša", rekao je Federer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online