Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Utorak 18.09.2012.
10:33
Vestionline, smedia.rs A

Holandski list: Đoković dolazi iz necivilizovane zemlje i liči na lešinara

Holandski list "Trouv", tačnije novinarka Nikol Lukas, potpuno neprimereno i primitivno je pokušala da ocrni Novaka Đokovića u jednom od tekstova objavljenom ovog leta.

Sramotan tekst u holandskim novinama

Tekst ima za temu rivalitet Rodžera Federera i Novaka Đokovića, koji je u najmanju ruku predstavljen negativno, ali i svakako pogrešno.

Pogrešno, jer je Novakov naglašeni patriotizam pretvoren u negativnu osobinu, pa čak i toliko iskrivljen da je teško poverovati da se neko ko ne prati sport drznuo da toliko duboko zađe u procenu karaktera jedne osobe koju je sport praktično iskristalisao.

I dok je Federer predstavljen kao čovek koji bez puno emocija prolazi kroz neverovatne sportske uspehe, kao čovek koga nacionalnost ni malo ne određuje, Đoković je sušta suprotnost.

Za Federera autorka smatra da "gotovo nema nacionalnost", te ističe da je to "poslednje što se može reći za Đokovića".
 

"Priča o Đokoviću je priča o njegovom poreklu, o zemlji sa lošom reputacijom koja je umnogome uticala na njegov karakter. Novak je imao 12 godina u vreme kada je NATO bombardovao Srbiju, a bombardovanje kasnije zauzima važno mesto u njegovom životu i karijeri.

"Rat je od mene načinio boljeg čoveka zato što sam naučio da cenim neke stvari, a ne da ih prihvatam zdravo za gotovo.. Učinio me je i boljim teniserom, zato što sam se zakleo da ću svetu pokazati da postoje i dobri Srbi", citira Trouv Novakove izjave o svemu što je preživeo 1999. godine.

Đoković i njegova vršnjakinja Ana Ivanović možda i jesu bili žrtve NATO bombardovanja, ali je za sve to kriva Srbija, koja je sprovodila etničko čišćenje na Kosovu. Zvog svega toga zapadni mediji često vide Đokovića i na jedan drugi način, ocenjuje novinarka.

"On potiče iz necivilizovanog dela sveta, njegovi roditelji i navijači ne znaju pravila ponašanja na teniskim stadionima, već sve to liči na fudbalsku publiku. Fotografije na kojima su prikazane njegove pobede najčešće su sa stisnutim pesnicama i grimasama. Sve to je ružno i agresivno. Jedan holandski novinar ga je nedavno opisao kao čoveka sa 'koščatom lobanjom, kukastim nosom i crnom kosom, poput lešinara. U medijima se pojavilo i mišljenje jednog psihijatra, koji tvrdi da se Đoković posvetio tenisu usled želje za dominacijom", stoji između ostalog u tekstu.

Takođe, navodi se da Đoković zaostaje za Federerom i Nadalom po inkasiranju novca od sponzorskih ugovora samo zato što previše ističe svoje poreklo.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.09.2012. 10:53
Holandjani a gde su vasi teniseri?????????????????
Utorak 18.09.2012. 11:01
Nicole Lucas," nismo birali ni zemlju gde ćemo se roditi, ni narod u kome ćemo se roditi, ali zato biramo jedno- da li ćemo biti ljudi", reči su našeg patrijarha Pavla.Nole je izabrao da bude čoveki postavio previsoki standard za tvoj ograničeni umni domet!
Utorak 18.09.2012. 11:26
ТО ЈЕ НОЛЕ СВИ ГА ВОЛЕ! НЕК ПУКНУ ДУШМАНИ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online