Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 02.11.2011.
13:52
Vestionline, Press A

"Prestanite da vrištite"

Danska teniserka Karolina Voznijacki, svetski broj jedan, optužila je pojedine koleginice da ispuštanjem krika pri udarcima ometaju normalan tok meča.

Karolina Voznijacki

Prva teniserka sveta nema razumevanja za stenjanje pojedinih koleginica koje ispuštaju krike uz svaki udarac, a WTA nema nameru da pravi bilo kakve zakone protiv glasnih teniserki, kaže Stejsi Alaster, funkcioner ženske teniske asocijacije.

Karolina je zbog "vrištanja" protestovala kod nadležnih u WTA, a njeni komentari zasmetali su teniserkama koje su poznate po glasnim reakcijama tokom udaranja loptice.

Voznijacki kaže da joj se čini da neke teniserke to rade namerno, u želji da ometaju protivnice.

"Ne vidim ih da rade to na treningu, ali zato kad počne meč, nastaje haos. Kad glasno vrisnu, protivnica ne može da čuje na koji način je ova udarila lopticu i ne može pravovremeno da odreaguje. Prijatelji mi kažu da kada određene teniserke igraju, obavezno isključe ton na televizoru, jer se osećaju prilično neprijatno", objasnila je Voznijacki.

Pored Karoline Voznijacki, i druge teniserke žalile su se na ovaj problem, a zanimljivo je da su pritužbe stigle i od navijača kojima krici teniserki pri udarcima prave neugodnost.

Iako Voznijacki nije imenovala nikog ponaosob, jasno je da su strelice upućene najpre ka Viktoriji Azarenki, Mariji Šarapovoj i Sereni Vilijams. Azarenka se odmah prepoznala, pa je brzo odreagovala na prozivku.

"Otkad sam počela da se bavim tenisom sa osam godina, tako reagujem na udarce. To je deo mene, deo moje igre i ne pada mi na pamet da se menjam. To niti želim, niti mogu. A ako me neka protivnica bude napala zbog toga, reći ću joj samo da gleda svoja posla", jasna je bila teniserka iz Belorusije.

Stejsi Alaster, jedna od nadležnih u WTA, pokušala je da smiri tenzije.

"I muškarci puštaju raznorazne zvuke, pa nikom ništa. Ipak, istina je da neke teniserke malo preteruju, posebno jer su nam i neki navijači slali pisma u kojima se žale na neke igračice. Mislim da je jako teško napraviti neki zakon o tome, i kao jedino rešenje mogu da predložim da treneri u mlađim selekcijama obrate pažnju na to, tako da u budućnosti ne bi imali sličan problem", objasnila je Alasterova.

Ko jače vrišti prosudite sami...?

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 17:06
Ma,koliko zvučalo seksistički, ali zna se kada i u kojim situacijama je poželjno da devojke uzvriskuju, kriču i vrište ;)
Sreda 02.11.2011. 20:13
Slazem se sa njom, azarenku kad cujem, zivot mi se zgadi, cvili odvratno, sharapova kao da dozivljava orgazam, a vilijamsova kao da cepa drva, dekoncentrisu namerno protivnice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online