Sreda 02.11.2011.
13:52
Vestionline, Press

"Prestanite da vrištite"

Karolina Voznijacki

Prva teniserka sveta nema razumevanja za stenjanje pojedinih koleginica koje ispuštaju krike uz svaki udarac, a WTA nema nameru da pravi bilo kakve zakone protiv glasnih teniserki, kaže Stejsi Alaster, funkcioner ženske teniske asocijacije.

Karolina je zbog "vrištanja" protestovala kod nadležnih u WTA, a njeni komentari zasmetali su teniserkama koje su poznate po glasnim reakcijama tokom udaranja loptice.

Voznijacki kaže da joj se čini da neke teniserke to rade namerno, u želji da ometaju protivnice.

"Ne vidim ih da rade to na treningu, ali zato kad počne meč, nastaje haos. Kad glasno vrisnu, protivnica ne može da čuje na koji način je ova udarila lopticu i ne može pravovremeno da odreaguje. Prijatelji mi kažu da kada određene teniserke igraju, obavezno isključe ton na televizoru, jer se osećaju prilično neprijatno", objasnila je Voznijacki.

Pored Karoline Voznijacki, i druge teniserke žalile su se na ovaj problem, a zanimljivo je da su pritužbe stigle i od navijača kojima krici teniserki pri udarcima prave neugodnost.

Iako Voznijacki nije imenovala nikog ponaosob, jasno je da su strelice upućene najpre ka Viktoriji Azarenki, Mariji Šarapovoj i Sereni Vilijams. Azarenka se odmah prepoznala, pa je brzo odreagovala na prozivku.

"Otkad sam počela da se bavim tenisom sa osam godina, tako reagujem na udarce. To je deo mene, deo moje igre i ne pada mi na pamet da se menjam. To niti želim, niti mogu. A ako me neka protivnica bude napala zbog toga, reći ću joj samo da gleda svoja posla", jasna je bila teniserka iz Belorusije.

Stejsi Alaster, jedna od nadležnih u WTA, pokušala je da smiri tenzije.

"I muškarci puštaju raznorazne zvuke, pa nikom ništa. Ipak, istina je da neke teniserke malo preteruju, posebno jer su nam i neki navijači slali pisma u kojima se žale na neke igračice. Mislim da je jako teško napraviti neki zakon o tome, i kao jedino rešenje mogu da predložim da treneri u mlađim selekcijama obrate pažnju na to, tako da u budućnosti ne bi imali sličan problem", objasnila je Alasterova.

Ko jače vrišti prosudite sami...?

2024 © - Vesti online