Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.01.2011.
20:04
Vestionline, FoNet A

"Đoković je novi vladar tvrdih podloga"

"Novi svetski vladar tvrdih podloga u tenisu je rođen upravo u Rod Lejver Areni u Melburnu", piše ugledni 'Sidnej moning herald' čime završava svoj opširni komentar o dvostrukom pobedniku Australijen opena Novaku Đokoviću, dok Lejton Hjuti zaključuje "da Srbin ulazi u zlatni period, jer je zastrašujuće superioran"!

Zastrašujuće superioran - Novak Đoković

Na početku komentara ističe se da je u period između dve gren-slem pobede, od 2008. do 2011. kada je samleo Endija Mareja 3:0, srpski teniser sazreo i kao igrač i kao čovek.

"Sećamo se tada dvadesetogodišnjaka, koji je ponekad stidljivo sakrivao lice rukama i žmurio na svaki fleš kamera, pokazujući emocije i više nego što je trebalo", ističe autor komentara Linda Pirs i nastavlja konstatacijom da je u međuvremenu Đoković sazreo i kao igrač i kao ličnost.


"Novak je naučio da se odnosi prema očekivanjima, razočaranjima i uspesima, i to će mu svakako puno značiti u narednom periodu".

Kao potvrdu ovoga, u komentaru uglednog australijskog dnevnika se ističe da je od poraza u poslednjem finalu US Opena protiv Nadala, Đoković neverovatno napredovao, postao smiren, koncentrisan i efikasnije koristi svoje prednosti.

Sam Đoković navodi da je sada potpuno sazreo.

"Sada sam psihički i mentalno jači i stabilniji nego ranije. U tome mi je svakako pomogla i pobeda Srbije u Dejvis kupu. Sada mnogo bolje odgovaram na razne pritiske, očekivanja i izazove", rekao je najbolji teniser Srbije.

Nekadašnji prvi reket sveta Australijanac Lejton Hjuit je u komentaru tokom prenosa mečeva na Kanalu 7, predvideo da Đoković "ulazi u zlatni period svoje karijere, jer deluje zastrašujuće superiorno".

'Sidni Moning Herald', ističe i realni pogled našeg tenisera na svoju budućnost. Upitan da li će već ove godine ugroziti primat dvojice najboljih, Rodžera Federera i Rafe Nadala, Novak je ponovio da su dosadašnji ukupni rezultati Federera i Nadala "zadivljujući i skoro nedostižni".

"Ali, ova pobeda i ova igra pružaju mi mnogo motiva i samopouzdanja za nastavak sezone. Ima li išta lepše nego sezonu početi osvajanjem gren-slema", zaključio je srpski teniser.

Dnevnik zaključuje komentar tvrdnjom da će teniska publika morati da se navikne na Novakove uspehe, ističući da je naš teniser vrlo emotivan (što je vešto "sakrio" u finalu), da njegovo ponašanje možda neko i ne voli, ali svako sigurno uživa "u njegovom znanju, umeću i viteštvu".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online