Ponedeljak 31.01.2011.
20:04
Vestionline, FoNet

"Đoković je novi vladar tvrdih podloga"

Zastrašujuće superioran - Novak Đoković

Na početku komentara ističe se da je u period između dve gren-slem pobede, od 2008. do 2011. kada je samleo Endija Mareja 3:0, srpski teniser sazreo i kao igrač i kao čovek.

"Sećamo se tada dvadesetogodišnjaka, koji je ponekad stidljivo sakrivao lice rukama i žmurio na svaki fleš kamera, pokazujući emocije i više nego što je trebalo", ističe autor komentara Linda Pirs i nastavlja konstatacijom da je u međuvremenu Đoković sazreo i kao igrač i kao ličnost.


"Novak je naučio da se odnosi prema očekivanjima, razočaranjima i uspesima, i to će mu svakako puno značiti u narednom periodu".

Kao potvrdu ovoga, u komentaru uglednog australijskog dnevnika se ističe da je od poraza u poslednjem finalu US Opena protiv Nadala, Đoković neverovatno napredovao, postao smiren, koncentrisan i efikasnije koristi svoje prednosti.

Sam Đoković navodi da je sada potpuno sazreo.

"Sada sam psihički i mentalno jači i stabilniji nego ranije. U tome mi je svakako pomogla i pobeda Srbije u Dejvis kupu. Sada mnogo bolje odgovaram na razne pritiske, očekivanja i izazove", rekao je najbolji teniser Srbije.

Nekadašnji prvi reket sveta Australijanac Lejton Hjuit je u komentaru tokom prenosa mečeva na Kanalu 7, predvideo da Đoković "ulazi u zlatni period svoje karijere, jer deluje zastrašujuće superiorno".

'Sidni Moning Herald', ističe i realni pogled našeg tenisera na svoju budućnost. Upitan da li će već ove godine ugroziti primat dvojice najboljih, Rodžera Federera i Rafe Nadala, Novak je ponovio da su dosadašnji ukupni rezultati Federera i Nadala "zadivljujući i skoro nedostižni".

"Ali, ova pobeda i ova igra pružaju mi mnogo motiva i samopouzdanja za nastavak sezone. Ima li išta lepše nego sezonu početi osvajanjem gren-slema", zaključio je srpski teniser.

Dnevnik zaključuje komentar tvrdnjom da će teniska publika morati da se navikne na Novakove uspehe, ističući da je naš teniser vrlo emotivan (što je vešto "sakrio" u finalu), da njegovo ponašanje možda neko i ne voli, ali svako sigurno uživa "u njegovom znanju, umeću i viteštvu".

2024 © - Vesti online