Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.01.2017.
12:04
Vestionline A

Skandali u sportu u 2016. godini

Uz velika sportska dostignuća godinu za nama obeležili su i veliki skandali koji su neizostavni deo gotovo svakog nadmetanja. U želji da naprave bolji rezultat ili da se opuste posle velikih napora na terenu, pojedini sportisti su umeli da dođu u centar pažnje i u negativnoj konotaciji.

instagram.com/mariasharapova
Sve je krenulo od lepe Maše, a onda su se skandali samo nizali

Ruski doping

Neposredno uoči Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru objavljen je izveštaj specijalnog istrtažitelja Međunarodne antidoping agencije (WADA) koji je tvrdio da država Rusija učestvuje u sistemskom dopingu sportista, pa je ova organizacija tražila suspenziju kompletnog olimpijskog tima sa najvećeg sportskog takmičenja. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nije prihvatio predlog već je odluku prebacio na granske saveze, koji su imali diskreciono pravo odluke. Na kraju, najgore su prošli ruski atletičari i većina plivača, koji nisu mogli da učestvuju u Riju.

"Dozvoljeni doping" otkrili ruski hakeri

Vrlo brzo je usledila ruska odmazda od strane hakerske grupe "Fancy bears", koja je ukrala dokumenta WADA u kojima se vidi kojim sve sportistima i koliko puta je dozvoljeno da koriste nedozvoljena sredstva. Očekivano, hakeri su u prvi plan istakli velika imena iz sveta sporta poput Venus i Serene Vilijams, Rafaela Nadala, pa čak i našeg Miloša Teodosića.

Tajson Fjuri (Bokser)

Svetski prvak u teškoj kategoriji često se isticao skandaloznim izjavama u kojima je, pored protivnika, vređao i pripadnike manjina, a tačka usijanja desila se kada je uhvaćen u korišćenju kokaina, pa je morao da preda šampionske pojaseve.

Nik Kirios (Teniser)

Mladi Australijanac je poznat kao neko ko ne robuje stereotipima, pa je jednog dana jednostavno odlučio da mu se ne igra tenis. Na turniru u Šangaju izašao je na teren i umesto da se bori sa Mišom Zverevim on je gotovo predao meč, a nakon duela nije želeo ni da se izvini ljudima koji su kupili kartu, već je izjavio da je to bio njegov izbor i da ima pravo na to.

Jaja Ture (Fudbaler)

Igrač Mančester Sitija Jaja Ture uhvaćen je da je upravljao automobilom u alkoholisanom stanju, ali se pred sudom branio da on kao vernik ne pije žestoka pića, te da mu je neko poturio i da je mislio da pije koka kolu. Priča mu nije prošla pošto mu je vozačka dozvola oduzeta na 18 meseci, a pored toga morao je da plati novčanu kaznu od 68.000 funti.

Rajan Lohti i američki plivači

Veliki plivački šampion Rajan Lohti i njegove kolege iz reprezentacije SAD izazvale su prvorazredan skandal u OI Riju. Najpre su prijavili da su opljačkani na jednoj benzinskoj pumpi uz pretnju vatrenim oružjem, da bi se na kraju ispostavilo da su oni bili ti koji su pravili incidente. Slomili su jedna vrata i urinirali na javnom mestu, zbog čega su neki od njih bili sprečeni da se vrate u SAD dok ne plate kaznu.

Marija Šarapova (Teniserka)

Najbolja ruska teniserka Marija Šarapova priznala je da je koristila doping, tačnije meldonijum, koji se od 1. janura 2016. godine našao na listi zabranjenih supstanci, ali ona i njen tim to navodno nisu znali. Prvobitno je bila suspendovana do januara 2018. godine, ali joj je Međunarodni sud za arbitražu u sportu u međuvremenu kaznu smanjio, pa će na teren moći ponovo krajem aprila 2017. godine.

Pedofilija u fudbalu

Poslednjih meseci 2016. godine u Velikoj Britaniji otkriveno je da su tokom prethodnih godina, pa i decenija, dečaci koji su trenirali fudbal u tamošnjim klubovima seksualno zlostavljani. Na otvorenu liniju koja je tim povodom otvorena, javilo se više stotina ljudi koji su u mlađim danima doživeli slične stvari.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online