Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.05.2015.
21:21
P. Bajić - Vesti A

Najlepše u gradu treniraju u Radu

A vi momci, što niste bili na utakmici? - upitala je Jelena Polić neke od prvotimaca Rada, koji su stigli na glavni teren stadiona na Banjici posle duela muške i ženske ekipe "građevinara". Usledilo je "opravdanje" kako nisu dobili poziv, pa je sve brzo razjašnjeno, uz dogovor da će brzo odmeriti snage na terenu...

- Jeste da je bio samo jedan gol razlike, ali bitna je pobeda. Protivnik je imao veliku inspiraciju i želju, ali smo pokazali ko je najbolji na Banjici - uz osmeh je rekla Jelena.

Upravo je ova 23-godišnjakinja glavni razlog zašto se na stadionu Rada igra i ženski fudbal.

Sestra bliznakinja u Obiliću

Jelena ima sestru bliznakinju, koja takođe igra fudbal.
- Jovana je ostala u Obiliću i takmiči se u dresu tog kluba. Ne znam kada će se dogoditi njen transfer na Banjicu. O tome ćemo razmišljati kada bude gotova sezona. Poziv da nam se pridruži je uvek otvoren, kako za nju, tako i za druge devojke koje žele da budu deo Rada - naglasila je Jelena.

- Navijam za Rad i dugo postoji ta ideja, još iz vremena kada sam igrala za Kalemegdan. Mogla je možda i ranije da se realizuje, ali su "građevinari" imali svojih problema, borili se za opstanak, pa smo čekali pravi trenutak. U međuvremenu, prošle godine, ja sam osnovala Ženski fudbalski klub Obilić. Sada je došao pravi trenutak za Rad - istakla je Jelena.

Prva dama ŽFK Rad naglašava da obožava plavu boju.

- Živim u blizini, na Dedinju i za mene ne postoje ni Crvena zvezda, ni Partizan. Volim plavu boju, volim da se razlikujem i sviđa mi se način na koji se radi u ovom klubu, naročito koliko su posvećeni radu sa mlađim kategorijama. Čak i kada sudim prijateljske utakmice na Banjici osećam se kao da sam kod kuće, pa mi je mama rekla da je bolje da donesem krevet i da spavam ovde, kada već ne izlazim sa stadiona po ceo dan.

Klub koji sada predvodi je osnovan 29. novembra 2014. godine.

- Taj datum ima simboliku iz prošlosti, ali je za mene poseban zbog toga što je tada moj rođendan. Sada imam dvostruki razlog za slavlje. Klub je osnovan u dogovoru sa Željkom Mijovićem iz FK Rad i prvi sastanak smo održali na Dan žena, 8. marta, a prvi trening prošlog meseca. Eto, ovih dana je došao red i na prvu utakmicu sa muškim timom, a nastupale smo već na humanitarnim i memorijalnim turnirima pod imenom FK Rad - ženska ekipa. Sada je u klubu 40 devojaka, ali to nije konačan broj. Mart, april i maj su meseci promocije kluba, a u junu ćemo izabrati prvi tim, možda formirati i drugu ekipu. Nadam se da ćemo od septembra pokrenuti i omladinsku školu, a na jesen nas očekuje takmičenje u Drugoj ligi, što je treći rang takmičenja u Srbiji.

Fudbal je sve

Pored aktivnog igranja, Jelena je i fudbalski sudija. Takođe, učestvuje i u mnogim drugima akcijama vezanim za fudbal.
- Počela sam da treniram sa 17 godina i od tada, praktično, znam jedino za ovu igru. Upisala sam Akademiju fudbala i Mašinski fakultet, koji sam zapostavila jer ne vidim sebe van sporta. Takođe, sudim, učestvujem u organizaciji turnira, a tokom raspusta držim treninge u dečjem kampu, preko Gradskog centra za fizičku kulturu. Pored toga, pišem na portalima o stanju u ženskom fudbalu u Srbiji i trudim se koliko mogu da popularizujemo ovaj sport - objašnjava prva dama ŽFK Rad.

Ženska ekipa se nada podršci sa tribina.

- Navijači su se već raspitivali oko naših aktivnosti i nadam se da će nas podržati kao što su svi u klubu. Muški deo ima slogan "Najbolji u gradu treniraju u Radu", a naš će biti "Najlepše u gradu treniraju u Radu". Bićemo prepoznatljive i po tome. Na nama je i da razbijemo stereotipe da je fudbal muška igra. Jednostavno, nije tako - zaključila je Jelena Polić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online