Sreda 13.05.2015.
21:21
P. Bajić - Vesti

Najlepše u gradu treniraju u Radu

- Jeste da je bio samo jedan gol razlike, ali bitna je pobeda. Protivnik je imao veliku inspiraciju i želju, ali smo pokazali ko je najbolji na Banjici - uz osmeh je rekla Jelena.

Upravo je ova 23-godišnjakinja glavni razlog zašto se na stadionu Rada igra i ženski fudbal.

Sestra bliznakinja u Obiliću

Jelena ima sestru bliznakinju, koja takođe igra fudbal.
- Jovana je ostala u Obiliću i takmiči se u dresu tog kluba. Ne znam kada će se dogoditi njen transfer na Banjicu. O tome ćemo razmišljati kada bude gotova sezona. Poziv da nam se pridruži je uvek otvoren, kako za nju, tako i za druge devojke koje žele da budu deo Rada - naglasila je Jelena.

- Navijam za Rad i dugo postoji ta ideja, još iz vremena kada sam igrala za Kalemegdan. Mogla je možda i ranije da se realizuje, ali su "građevinari" imali svojih problema, borili se za opstanak, pa smo čekali pravi trenutak. U međuvremenu, prošle godine, ja sam osnovala Ženski fudbalski klub Obilić. Sada je došao pravi trenutak za Rad - istakla je Jelena.

Prva dama ŽFK Rad naglašava da obožava plavu boju.

- Živim u blizini, na Dedinju i za mene ne postoje ni Crvena zvezda, ni Partizan. Volim plavu boju, volim da se razlikujem i sviđa mi se način na koji se radi u ovom klubu, naročito koliko su posvećeni radu sa mlađim kategorijama. Čak i kada sudim prijateljske utakmice na Banjici osećam se kao da sam kod kuće, pa mi je mama rekla da je bolje da donesem krevet i da spavam ovde, kada već ne izlazim sa stadiona po ceo dan.

Klub koji sada predvodi je osnovan 29. novembra 2014. godine.

- Taj datum ima simboliku iz prošlosti, ali je za mene poseban zbog toga što je tada moj rođendan. Sada imam dvostruki razlog za slavlje. Klub je osnovan u dogovoru sa Željkom Mijovićem iz FK Rad i prvi sastanak smo održali na Dan žena, 8. marta, a prvi trening prošlog meseca. Eto, ovih dana je došao red i na prvu utakmicu sa muškim timom, a nastupale smo već na humanitarnim i memorijalnim turnirima pod imenom FK Rad - ženska ekipa. Sada je u klubu 40 devojaka, ali to nije konačan broj. Mart, april i maj su meseci promocije kluba, a u junu ćemo izabrati prvi tim, možda formirati i drugu ekipu. Nadam se da ćemo od septembra pokrenuti i omladinsku školu, a na jesen nas očekuje takmičenje u Drugoj ligi, što je treći rang takmičenja u Srbiji.

Fudbal je sve

Pored aktivnog igranja, Jelena je i fudbalski sudija. Takođe, učestvuje i u mnogim drugima akcijama vezanim za fudbal.
- Počela sam da treniram sa 17 godina i od tada, praktično, znam jedino za ovu igru. Upisala sam Akademiju fudbala i Mašinski fakultet, koji sam zapostavila jer ne vidim sebe van sporta. Takođe, sudim, učestvujem u organizaciji turnira, a tokom raspusta držim treninge u dečjem kampu, preko Gradskog centra za fizičku kulturu. Pored toga, pišem na portalima o stanju u ženskom fudbalu u Srbiji i trudim se koliko mogu da popularizujemo ovaj sport - objašnjava prva dama ŽFK Rad.

Ženska ekipa se nada podršci sa tribina.

- Navijači su se već raspitivali oko naših aktivnosti i nadam se da će nas podržati kao što su svi u klubu. Muški deo ima slogan "Najbolji u gradu treniraju u Radu", a naš će biti "Najlepše u gradu treniraju u Radu". Bićemo prepoznatljive i po tome. Na nama je i da razbijemo stereotipe da je fudbal muška igra. Jednostavno, nije tako - zaključila je Jelena Polić.

2024 © - Vesti online