Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.01.2016.
07:38
Vestionline A

RSS našao krivce: Makedonsko-crnogorski lobi nas izbacio sa EP

Srpski rukometaši ko zna koji put su se obrukali. Ispali su već posle prve runde na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, bez ijedne pobede (dva poraza i remi). Selektor Dejan Perić je zadovoljan, nema zamerki na račun reprezentativaca, a Rukometni savez Srbije je našao krivca.

Tanjug/AP
Nedovoljan za drugi krug: Ni dobre partije Petra Nenadića nisu pomogle Srbiji

Siniša Lazić, potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, otpužio je "makedonsko-montenegrinski lobi" za neuspeh.

- Na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dela rukometa oličeni u šefu sudija EHF-a Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još pre polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dela Horačeka i Novotnog bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca. Protiv nepravde se ovog puta nije moglo. Takozvani "makedonsko - montenegrinski" lobi opet nam je iz samo njima znanih razloga naneo neprocenjivu štetu - ističe se u saopštenju koje je potpisao Lazić.

Lazić podseća na brojne primere gde je u glavnoj ulozi bio Načevski.

- Podsetićemo se i polufinala Svetskog prvenstva u Francuskoj sa Švedskom, kada su nas ''crni da crnji ne mogu biti'' braća Načevski zavili u crno, i direktno nas onemogućili da budemo svetski prvaci. Dragan Načevski nas je kao delegat u Nišu protiv Islanda pre par godina ponovo eliminisao poništivši nam čist gol, baš onaj presudni koji nas je vodio na veliku rukometnu smotru... I pre godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je ''podmuklo uradio'' protiv Crne Gore u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem, i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke. Njegov brat Marjan Načevski nije ništa bolji prema našim klubovima i učesnicima regionalne lige.

Na kraju Lazić poziva predstavnike rukometa u Evropi da reaguju.

- Zar komesar SEHA lige može na tribinama u Krakovu da bude u ulozi vođe maćedonskih navijača? Na šta to liči? Može, ali onda ne može da bude komesar SEHA lige. Zar Dragan Načevski može da delegira sudije makedonskoj reprezentaciji, i to po više meseci pre početka Evropskog prvenstva znajući kome će dati ''domaći zadatak''. Ima li nekog u toj rukometnoj Evropi da već jednom vidi kakva su pošast za rukomet braća Načevski? Ako je i od braće Načevski, mnogo je! Naši momci će za nas uvek biti pobednici, a braća Načevski neko koga nikada više ne želimo da vidimo na utakmicama naših klubova i reprezentacija. Sram ih bilo za onakvu krađu u Krakovu! Periću i momci - imate našu bezrezervnu podršku, samo hrabro i napred!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online