Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.03.2015.
13:07
Tanjug A

Rukometašice "teraju" selektora: Ili on, ili mi!

Najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić objavile se danas da neće igrati za reprezentaciju sve dok je Saša Bošković selektor.

Tanjug
Zahtevaju promene: Sanja Damnjanović

U saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu, članice tima Srbije, koji je u Beogradu 2013. godine osvojio srebro na šampionatu sveta, poručuju da su najsrećnije trenutke u karijeri doživele u dresu reprezentacije i da je odluka koju su donele "teška srca i hladne glave njima najteža i najbolnija".

- Na putu našoj spremnosti da budemo na raspolaganju našoj zemlji, stoji, ovaj put nama nepremostiva prepreka. Sačuvaćemo opšte dostojanstvo i nećemo ulaziti u detalje, niti ih iznositi u javnost - navode srpske rukometašice.

One ističu da su se bezbroj puta podredile zajedničkom cilju, da su preko leđa i glave prebacile mnogo tereta i problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem - vođenje sa klupe.

- Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo. U junu nas očekuju izuzetno teške kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Rumunije. Vremena za pripremu je sve manje, ova nedelja je bila poslednje okupljanje pre tih mečeva, a mi ne možemo više sa istim i jednako praznim oružjem u tako neizvesnu bitku. Potrebno nam je i novo oružje i nova municija.

Volimo zemlju više od sebe!

Lekić, Damnjanović, Tomašević i Cvijić, kažu da su uvek ponosno oblačile dres Srbije, navode da su svesne da nisu u poziciji da postavljaju uslove i traže promene u vođenju, ali da dalje ne mogu.

- Nismo mašine, imamo emocije i prosto, ljudski, kažemo da ovako ne možemo. Ni dalje, ni više. Još jednom ponavljamo, nije da nećemo, nije da ne želimo da igramo. Zato neka niko ne pomišlja da nas stavi u taj kontekst. Želimo i hoćemo, ali u ovim okolnostima ne možemo. Mi zemlju, narod, grb, himnu, zastavu i dres, volimo više od sebe. Naše porodice, prijatelji i navijači čije smo poverenje zadužili i zaslužili odnosom, pristupom i borbom na terenu za osam godina u dresu reprezentacije, razumeće našu odluku. Molimo javnost da učini isto. Nama je u ovoj situaciji najteže - zaključuje se u saoppštenju, uz nadu da će zajedno sa rukovodstvom Rukometnog saveza Srbije pronaći rešenje za ovu situaciju i nastaviti da brane boje zemlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online