Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.12.2013.
21:52 >> 22:13h
Vesti, Beta A

Rukometašice kod predsednika Nikolića, pa na čuvenom balkonu

Srebrne rukometašice je pozdravilo nekoliko hiljada građana ispred Skupštine Grada Beograda.

 Sanja Damnjanović na balkonu Skupštine Grada Beograda
 

Rukometašice Srbije su juče u Beogradu u finalu Svetskog prvenstva izgubile od Brazila sa 20:22 i tako au osvojile srebrnu medalju.


Okupljenoj masi ispod balkona gradske Skupštine, posle intoniranja himne "Bože pravde", prvo se obratio selektor Saša Bošković, koji je zahvalio na velikoj podršci i najavio nove uspehe.

"Možda su devojke osvojile srebro, ali one su zlatne. Ovim putem idemo do Rija 2016. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo bili četvrti, ove smo osvojili drugo, a na Olimpijskim igrama u Riju sa Brazilom u finalu", poručio je Bošković sa balkona.


Kapiten ekipe Andrea Lekić je rekla da je doček za reprezentativke ostvarenje sna.

"Verujte da je ovo na našim grudima ostvarenje snova. O ovome sam sanjala još od kada sam imala 10 godina i sanjala da budem ovde. Svaki sportista sanja uspeh sa nacionalnim timom, nama se ostvarila na neverovatan način pred našim navijačima, svaka čast devojkama. Nadam se da ćemo vam dosaditi na ovom balkonu. Rukomete se vratio u Srbiju", rekla je Lekićeva.


Najbolji levi bek na šampionatu sveta Sanja Damnjanović je istakla da je ekipi publika donela dodatnu energiju.

"Da nije bilo vas, divne publike i cele Srbije koju smo uspeli da probudimo, ne bi bilo ni srebrne medalje koja sija kao zlato. Nadam se da ćete nas bodriti i dalje i vidimo se još neki put na ovom mestu", rekla je Damnjanović.


Najbolji pivot Svetskog prvesntva Dragana Cvijić je zahvalila publici i dodala da "ne voli mnogo da priča", te pesmom Svetlane Ražnatović pokrenula okupljenu masu ispred Skupštine grada.


Srebrnu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu su osvojile: Ana Kačarević, Marina Dmitrović, Ivana Milošević, Marija Lojpur, Sanja Rajović, Jovana Stoiljković, Jelena Nišavić, Biljana Filipović, Kristina Liščević, Katarina Krpež, Jelena Živković,
Jelena Popović, Svetlana Ognjenović, Jovana Risović, Jelena Erić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Andrea Lekić.

Prethodno su rukometašice Srbije bile na prijemu kod predsednika Tomislava Nikolića, a onda i na dodeli godišnjih priznanja Olimpijskog komiteta Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.12.2013. 23:21
Ne treba one da idu na noge Nikolicu, nego Nikolic kod njih. Onda ako hoce da ga vode da proslave srebro sa narodom, njihova stvar. Ja ne bih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online