Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 28.03.2014.
10:24
Beta A

Remi Srbije i Švedske, Bošković se nada pobedi u revanšu

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je njegovim igračicama nedostajalo koncentracije u odlučujućim trenucima kvalifikacijonog duela sa Švedskom.

Saša Bošković

"Došlo je do pada koncentracije, par šansi smo promašili i Švedska je to iskoristila. Pretpostavili smo da će biti teška i neizvesna utakmica. Prvo poluvreme smo odigrali slabije, u drugom krenuli bolje, došli do četiri gola prednosti, ali...", rekao je Bošković, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je u Kragujevcu remizirala sa Švedskom 25:25 u utakmici trećeg kola Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Šveđanke su pet sekundi pre kraja meča došle do izjednačenja, a Bošković je kazao da se te stvari dešavaju u sportu.

"Gol u poslednjoj sekundi, to je rukomet, to je sport. Idemo u Švedsku, imamo šanse u revanšu", kazao je Bošković.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da nerešen rezultat "nije loš" i dodaje da to doprinosi neizvesnoti u grupi do kraja takmičenja.

"Rezultat nije loš, idemo na revanš i nadamo se pozitivnom ishodu. Grupa će biti zanimljiva do kraja, a nama ostaje žal da pred ovom sjajnom atmosferom nismo ostvarili pobedu", rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da ekiap treba da radi na podizanju koncentracije u trenucima kada ima prednost.

"Nama ostaje da vežbamo da držimo visok nivo igre u trenucima kada imamo prednost", rekla je najbolja igračica na svetu u 2013. godini.

Selektor Švedske Lars Tomas Siverston kazao je da zadovoljan ostvarenim rezultatom protiv Srbije.

"Zadovoljni smo osvojenim bodom. Počeli smo dobro, ali smo imali problema u odbrani sa Lekićevom u sredini, ali je 14:14 bilo
zadovoljavajuće za nas na poluvremenu. Počeli smo loše drugo poluvreme, sa mnogo tehničkih grešaka. Sreća po nas da se Srpkinje nisu odlepile u tom periodu, inače bi meč bio rešen", rekao je Siverston.

Rukometašica Švedske Linea Torstenson rekla je da njena reprezentacija može da igra još bolje.

"Bod protiv vicešampiona sveta na njegovom terenu je dobar rezultat. Radićemo na detaljima, možemo još bolje sledeći put, ali smo veoma zadovoljni remijem", kazala je Torstenson.
 

POVEZANE VESTI

Petak 28.03.2014. 12:13
Eh drage moje i dragi moji. Kada na polovine drugog poluvremena propustite sansu da povedete sa 5 golova razlike, onda se treba zapitati da nismo mozda rano poleteli u visine , do kojih je mnogo teze doci nego sto to neki put izgleda. RAD RAD RAD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online