Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.11.2013.
10:58
BETA A

Lekić: Želimo medalju na SP u Srbiji!

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da očekuje veliku borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Srbiji, ali da je cilj njene ekipe da osvoji medalju.

Andrea Lekić
 

"Biće jako teško. Ne treba isticati da je medalja naša najveća želja. Na Svetskom prvenstvu je sistem eliminacije i nemamo prava na grešku. To donosi i veći pritisak. Prvi put smo na Svetskom prvenstvu (kao samostalna država). Cilj svih nas je medalja, ali biće teže nego na EP", rekla je Lekić.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 6. do 22. decembra u Srbiji. Utakmice će se igrati u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Reprezentacija Srbije igraće u Grupi B u Nišu sa selekcijama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira.

"Brazil nam je najveći konkurent. To je ekipa koja je dugo godina zajedno i koja se sprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Imaju fenomenalne igračice, što su pokazali u poslednje vreme. Takođe i Danska ima izuzetnu reprezentaciju", rekla je ona.

Selekcija Srbije će se u drugoj fazi takmičenja, u osmini finala, ukrstiti sa jednom od ekipa iz Grupe A u kojij su Francuska, Crna Gora, Holandija, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska republika.

"Ne znaš koga da poželiš. Tu su Francuska, Crna Gora i Holandija, uz Južnu Koreju, sa kojom nismo igrali, a koja ima specifičan stil igre na koji bismo morali da se adaptiramo. U grupi ćemo igrati sa Japanom i Kinom, to je ta škola. One su veliki izazov za sve protivnike", rekla je Lekić.

Ona je ocenila da je ekipa Crne Gore najveći favorit za osvajanje zlatne medalje.

"Crna Gora, kao evropski šampion, ima pravo da nosi breme favorita. Takođe tu je i Norveška, kao aktuelni svetski šampion. Brazil je među najjačima, a Južna Koreja je odigrala sjajan olimpijski turnir prošle godine. Nadam se da možemo da im se približimo uz dobru igru", rekla je ona.

Lekić je dodala da je zadovoljna što će reprezentacija Srbije utakmice prve faze igrati u Nišu.

"Žao mi je što do kraja prvenstva ne možemo da igramo u Nišu. Medalja bi bila bliža. Niška publika poznaje rukomet, voli ga, zna da izvrši pritisak na protivnika kada treba. Nišlije su drugačije, daju novu draž i ton igri, nadam se da će nam dati krila pred nastavak prvenstva u Beogradu", rekla je ona.

Lekić je istakla da je kruna karijere za ovu generaciju srpskih rukometašica plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"To je san svakog sportiste. Ovo je velika šansa da zemlji donesemo prvu - istorijsku medalju na Svetskim prvenstvima", rekla je Lekić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online