Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.01.2014.
13:53
Beta A

Zelenović: Pokazaćemo da smo vredni medalje iz Srbije

Rukometni reprezentativac Srbije Nemanja Zelenović je rekao da će biti teško na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, ali da će "orlovi" pokušati da pokažu da su zasluženo osvojili srebrnu medalju na prošlom šampionatu.

 Marko Vujin i Nemanja Zelenović
 

"Biće težak put, upali smo u 'grupu smrti'. Poljska, Rusija i Francuska nisu naivne reprezentacije, dugo su zajedno. Neće biti lako, trudićemo se da osvojimo maksimalan broj bodova u grupi, nećemo dozvoliti nijedan kiks, pa ćemo da vidimo šta će biti", rekao je Zelenović agenciji Beta.

Neadekvatan smeštaj u Arhusu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić je rekao da je hotel u kojem su odseli u danskom Arhusu skroman, ali da će se njegovi igrači prilagoditi do duela sa Poljskom na početku Evropskog prvenstva.

"Moram da kažem da je ovde sve skromno. Hotel je minimalistički, za razliku od nas kada smo bili domaćini, gde je sve bilo na vrhunskom nivou. Danska i Srbija ne mogu da se porede, ali moramo se prilagoditi i spremiti za prvog rivala", rekao je Matić. 

Srbija će igrati u Arhusu u Grupi C prve faze Evropskog prvenstva sa selekcijama Poljske, Rusije i Francuske, a na takmičenju u Danskoj braniće srebrnu medalju osvojenu pre dve godine na šampionatu čiji je bila domaćin.

"Mislim da ćemo pokazati da smo vredni medalje koju smo osvojili na prethodnom prvenstvu i nadam se da ćemo se radovati na kraju šampionata u Danskoj", kazao je Zelenović.


On je izjavio da je njegova ekipa imala malo vremena za pripremu pred šampionat, ali da se igrači dobro poznaju i da to neće biti problem.

"Ovo je moje tek drugo veliko prvenstvo, biće dosta naporno posle duge sezone, Liga šampiona, ritam sreda-subota koji nije nimalo lak. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali ova reprezentacija je dugo na okupu, dobro se poznaje", istakao je ovaj 23-godišnji desni bek.


Rukometaš slovenačkog Celja je dodao da mlađi igrači u timu mogu mnogo toga da nauče od starijih i da jednostavno funkcionišu sa njima.

"Dosta nas mlađih igra u dobrim klubovima, imamo važne uloge, da kažem glavne. Uz starije, od kojih možemo mnogo toga da naučimo, moći ćemo da pokažemo ono pravo, sa njima jednostavno funkcionišemo i nadamo se dobrom rezultatu na Evropskom prvenstvu", rekao je Zelenović.


Reprezentacija Srbije će takmičenje početi 13. januara u 18 časova protiv Poljske.

"Sa Poljskom smo se mnogo puta susretali, izvukli smo iz toga dosta pouka, kao što je bilo na Svetskom prvenstvu, gde nam je malo falilo i nadam se da ćemo im vratiti ovog puta", naveo je Zelenović.


Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje danas, a trofej brani domaćin Danska.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.01.2014. 17:09
Daj boze ceri da te Car uzme ali.......? Ako prezive grupu.....hhmmm ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online