Nedelja 12.01.2014.
13:53
Beta

Zelenović: Pokazaćemo da smo vredni medalje iz Srbije

 Marko Vujin i Nemanja Zelenović
 

"Biće težak put, upali smo u 'grupu smrti'. Poljska, Rusija i Francuska nisu naivne reprezentacije, dugo su zajedno. Neće biti lako, trudićemo se da osvojimo maksimalan broj bodova u grupi, nećemo dozvoliti nijedan kiks, pa ćemo da vidimo šta će biti", rekao je Zelenović agenciji Beta.

Neadekvatan smeštaj u Arhusu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić je rekao da je hotel u kojem su odseli u danskom Arhusu skroman, ali da će se njegovi igrači prilagoditi do duela sa Poljskom na početku Evropskog prvenstva.

"Moram da kažem da je ovde sve skromno. Hotel je minimalistički, za razliku od nas kada smo bili domaćini, gde je sve bilo na vrhunskom nivou. Danska i Srbija ne mogu da se porede, ali moramo se prilagoditi i spremiti za prvog rivala", rekao je Matić. 

Srbija će igrati u Arhusu u Grupi C prve faze Evropskog prvenstva sa selekcijama Poljske, Rusije i Francuske, a na takmičenju u Danskoj braniće srebrnu medalju osvojenu pre dve godine na šampionatu čiji je bila domaćin.

"Mislim da ćemo pokazati da smo vredni medalje koju smo osvojili na prethodnom prvenstvu i nadam se da ćemo se radovati na kraju šampionata u Danskoj", kazao je Zelenović.


On je izjavio da je njegova ekipa imala malo vremena za pripremu pred šampionat, ali da se igrači dobro poznaju i da to neće biti problem.

"Ovo je moje tek drugo veliko prvenstvo, biće dosta naporno posle duge sezone, Liga šampiona, ritam sreda-subota koji nije nimalo lak. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali ova reprezentacija je dugo na okupu, dobro se poznaje", istakao je ovaj 23-godišnji desni bek.


Rukometaš slovenačkog Celja je dodao da mlađi igrači u timu mogu mnogo toga da nauče od starijih i da jednostavno funkcionišu sa njima.

"Dosta nas mlađih igra u dobrim klubovima, imamo važne uloge, da kažem glavne. Uz starije, od kojih možemo mnogo toga da naučimo, moći ćemo da pokažemo ono pravo, sa njima jednostavno funkcionišemo i nadamo se dobrom rezultatu na Evropskom prvenstvu", rekao je Zelenović.


Reprezentacija Srbije će takmičenje početi 13. januara u 18 časova protiv Poljske.

"Sa Poljskom smo se mnogo puta susretali, izvukli smo iz toga dosta pouka, kao što je bilo na Svetskom prvenstvu, gde nam je malo falilo i nadam se da ćemo im vratiti ovog puta", naveo je Zelenović.


Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje danas, a trofej brani domaćin Danska.

2024 © - Vesti online