Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.04.2013.
22:45
Vestionline, Beta A

Vuković: Nismo ispunili cilj

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je vecčeras nakon remija sa Austrijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo da njegovi igrači nisu ispunili zacrtani cilj, kao i da plasman na kontinentalno takmičenje više ne zavisi od njih.

Razočaran - Veselin Vuković

"Mislim da smo pružili šansu Austrijancima da se umešaju u trku za Evropsko prvenstvo. Došli smo u situaciju da ne zavisimo od sebe, što nije dobro. Najviše nas je poremetio preveliki broj čistih šansi koje smo promašili i koje su uticale na to da dođe do gubitka samopouzdanja", rekao je Vuković.

Rukometna reprezentacije Srbije odigrala je večeras nerešeno sa Austrijom (30:30) u Zrenjaninu, i tako nakon remija zauzima treće mesto u Grupi 7 sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austrija, ali uz bolju gol razliku.

Selektor Austrije Patrekur Johaneson rekao je da su oba tima odigrali dobru utakmicu i dodao da je zadovoljan osvojenim bodom.

"Moj tim je igrao dobro, kao i protivnički. Zahvaljujem se selekciji Srbije na fer igri. Zadovoljan sam odigranim mečom. Znao sam da će biti jako teška utakmica, i nadam se da ćemo uspeti da dobro igramo i u naredne dve utakmice", rekao je Johaneson.

Rukometaš Srbije Bojan Beljanski istakao je da reprezentacija u naredne dve utakmice, protiv Rusije i Bosne, mora da ide na pobedu ukoliko želi da izbori plasman na EP.

"Sa osvojenim jednim bodom u utakmici, nismo ostvarili zacrtani cilj. Dve predstojeće utakmice su nam primarne, moramo da pobedimo i obezbedimo plasman na EP", rekao je Beljanski.

Golman reprezentacije Austrije Nikola Marinović rekao je da njegovoj selekciji ovaj bod mnogo znači i dodao da je emotivno doživeo ovaj duel.

"Osvojen bod u meču sa Srbijom nam puno znači. Fenomenalno je ovo što smo večeras uradili, s obzirom da smo ekipa u podmlađenom sastavu", rekao je Marinović.

"Nije mi bilo lako na utakmici, jer sam rođen u Srbiji. Sa jedne strane mi je žao zbog ovog rezultata, ali se nadam da možemo da pobedimo Rusiju u narednom susretu", dodao je on.

Rukometni savez Srbije pre početka utakmice podelio je poklone igračima - Žarku Šešumu za odigranu 125. utakmicu u reprezentaciji, Marku Vujinu za 100, Ivanu Nikčeviću za 116. i Rajku Prodanoviću za 107. nastup u nacionalnom dresu.

Članovi stručnog štaba, doktor Milan Babić i fizioterapeut, Vladimir Radulović, takođe su nagrađeni, jer su preko 100 puta sedeli na klupi reperezentacije Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.04.2013. 13:53
Sta reci svaki komentar je suvisan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online