Nedelja 07.04.2013.
22:45
Vestionline, Beta

Vuković: Nismo ispunili cilj

Razočaran - Veselin Vuković

"Mislim da smo pružili šansu Austrijancima da se umešaju u trku za Evropsko prvenstvo. Došli smo u situaciju da ne zavisimo od sebe, što nije dobro. Najviše nas je poremetio preveliki broj čistih šansi koje smo promašili i koje su uticale na to da dođe do gubitka samopouzdanja", rekao je Vuković.

Rukometna reprezentacije Srbije odigrala je večeras nerešeno sa Austrijom (30:30) u Zrenjaninu, i tako nakon remija zauzima treće mesto u Grupi 7 sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austrija, ali uz bolju gol razliku.

Selektor Austrije Patrekur Johaneson rekao je da su oba tima odigrali dobru utakmicu i dodao da je zadovoljan osvojenim bodom.

"Moj tim je igrao dobro, kao i protivnički. Zahvaljujem se selekciji Srbije na fer igri. Zadovoljan sam odigranim mečom. Znao sam da će biti jako teška utakmica, i nadam se da ćemo uspeti da dobro igramo i u naredne dve utakmice", rekao je Johaneson.

Rukometaš Srbije Bojan Beljanski istakao je da reprezentacija u naredne dve utakmice, protiv Rusije i Bosne, mora da ide na pobedu ukoliko želi da izbori plasman na EP.

"Sa osvojenim jednim bodom u utakmici, nismo ostvarili zacrtani cilj. Dve predstojeće utakmice su nam primarne, moramo da pobedimo i obezbedimo plasman na EP", rekao je Beljanski.

Golman reprezentacije Austrije Nikola Marinović rekao je da njegovoj selekciji ovaj bod mnogo znači i dodao da je emotivno doživeo ovaj duel.

"Osvojen bod u meču sa Srbijom nam puno znači. Fenomenalno je ovo što smo večeras uradili, s obzirom da smo ekipa u podmlađenom sastavu", rekao je Marinović.

"Nije mi bilo lako na utakmici, jer sam rođen u Srbiji. Sa jedne strane mi je žao zbog ovog rezultata, ali se nadam da možemo da pobedimo Rusiju u narednom susretu", dodao je on.

Rukometni savez Srbije pre početka utakmice podelio je poklone igračima - Žarku Šešumu za odigranu 125. utakmicu u reprezentaciji, Marku Vujinu za 100, Ivanu Nikčeviću za 116. i Rajku Prodanoviću za 107. nastup u nacionalnom dresu.

Članovi stručnog štaba, doktor Milan Babić i fizioterapeut, Vladimir Radulović, takođe su nagrađeni, jer su preko 100 puta sedeli na klupi reperezentacije Srbije.

2024 © - Vesti online