Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.12.2012.
22:46
Vestionline, Beta A

Bošković: Pokazali smo da možemo sa najjačima

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle večerašnjeg poraza od Norveške 26:28 na startu Evropskog prvenstva, da je njegova ekipa pokazala da može da parira najjačim svetskim timovima.

Loše prvo poluvreme rukometašica Srbije

"Vrlo specifična utakmica jer smo po prvi put igrali u Beogradu. Prvo poluvreme smo slabo odigrali, bilo je grča, ali sam prezadovoljan odnosom prema igri i karakterom igračica. Igrali smo protiv najbolje reprezentacije i pokazali smo da možemo da igramo sa najjačima", rekao je Bošković novinarima posle utakmice u beogradskoj Areni, u kojoj je njegov tim poražen sa 26:28.

Bošković je kazao da igra srpske selekcije mora da se popravi i nije želeo da komentariše sudije.

"Mi pričamo samo o našoj igri, o sudijama nikako. Nemam šta da komentarišem, mislim da su oni želeli najbolje. Nadam se da ćemo, pre svega, ispraviti sopstvene greške", istakao je Bošković.

Selektor Norveške Torir Hergeirson rekao je da je Srbija pokazala da ima kapacitet za polufinale.

"Srbija se dobro borila, drugo poluvreme je bilo jednako. Srbija ima kapacitet za polufinale. Zadovoljan sam zbog pobede, večeras ćemo uživati, a sutra ćemo se već okrenuti narednom protivniku", rekao je Hergeirson.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da je razočarana porazom,
ali da njena ekipa ima još mnogo toga da pokaže.

"Ovo je bila veoma važna utakmica, veoma sam zadovoljna kako smo odigrale drugo poluvreme. Žao mi je, razočarana sam što smo izgubile, ali mislim da imamo još mnogo toga da pokažemo. Publiku možemo samo igrama da privučemo i nadam se da smo to sada uspele", rekla je Lekić.

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević kazala je da su Norvežanke pokazale zašto su najbolja reprezentacija na svetu.

"Nisu Norvežanke bile toliko bolje, ali su pokazale zašto su svetske, evropske i olimpijske šampionke. Ostaje nam žal za pobedom i izuzetno lošim prvim poluvremenom gde smo kaskale u odbrani. U drugom smo taj segment značajno popravili i mnogo bolje igrali", kazala je Tomašević.

Lebi bek Srbije Sanja Damnjanović istakla je da je njena ekipa pokazala da može da se nosi sa najboljim reprezentacijama sveta.

"Bile smo jako blizu...malo nam je falilo. Platile smo ceh zbog lošeg početka utakmice. U drugom poluvremenu smo odbranu odigrale kako je trebalo. Bitno je da smo problile led i očekujem da već u sledećoj utakmici odigramo mnogo bolje", rekla je Damnjanovićeva. 

Kristina Liščević je kazala da je protivnik iskoristio greške njene ekipe.

"Očekivale smo pobedu, savršeno smo se borile i ponosna sam na svoju ekipu. Ako ovako nastavimo možemo daleko da doguramo. Bilo je protiv Norveške sitnih grešaka, koje su one iskoristile, što je normalno, s obzirom na iskustvo".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online