Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.12.2012.
16:41
Beta A

Marjanović: EP za rukometašice neka pokaže da je sport najbolji deo društva

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je da ta organizacija na predstojećem Evropskom prvenstvu za žene želi da pokaže da je sport najbolji deo ovog društva.

Velimir Marjanović

“Trenutak je malo nadrealan, u regionu se dešava mnogo loših stvari, a mi sportom i loptom želimo da menjamo stvari i da vrhunskom organizacijom Evropskog prvenstva ostane bolja slika i da sport pokaže da je najbolji deo ovog društva”, rekao je Marjanović na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

Evropsko prvenstvo za rukometašice igraće se od četvrtog do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu.

“Nadam se da ćemo na pravi način organizovati ovo takmičenje, rezultati koje smo ostvarili u prethodnom periodu, mi smo četvrti savez na svetu, nam traže da stalno idemo napred i nadam se da će tako biti za vreme ovog Evropskog prvenstva”, kazao je Marjanović.

Srbija će krajem 2013. godine organizovati i Svetsko prvenstvo za rukometašice, a predsednik RSS je istakao da želi da se reprezentaciji otvori put ka medalji u tom ciklusu.

“Želimo da reprezentaciji omogućimo uslove da da sve od sebe i otvori nam put ka medalji u ovom ciklusu od dve godine”, rekao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da sa organizacijom takmičenja nema problema i da ona bude barem kao na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se u januaru ove godine održalo takođe u Srbiji.

“Sa organizacijom nema problema, svi polako pristižu i očekujem da prvenstvo bude najmanje kao ono u januaru za muškarce. Bilo je stvari koje smo morali da ispravimo, ali su svi voljni da Srbiju predstave u najboljem svetlu”, istakao je Đurković.

On je rekao da se ženskoj reprezentaciji Srbije ukazala jedinstvena prilika da na svom terenu igra dva najveća takmičenja.

“Nećemo se obrukati, ali će to u mnogome zavisiti i od igara reprezentacije. Ovoj generaciji se ukazala prilika da u svojoj zemlji igra dva velika takmičenja, što mnogima nije i verujemo u njih. Imaju znanje, volju i kvalitet da ostvare to što su zacrtali”, kazao je Đurković.

Generalni sekretar RSS je istakao da prodaja ulaznica ide dobro u svim gradovima u kojima se održava takmičenje i da je trenutna popunjenost više od 70 odsto i istakao da se u Beogradu “značajno popravila prodaja karata”.

RSS je potpisao ugovor o saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije i kompanijom Knjaz Miloš.

Načelnik uprave za vojno zdravstvo u Ministarstvu odbrane, pukovnik Zoran Popović kazao je da želi da ta ustanova “ima što manje posla, a da reprezentacija Srbije ostvari što bolje rezultate”.

Evropsko prvenstvo za rukometašice počeće u utorak, 4. decembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online