Nedelja 02.12.2012.
16:41
Beta

Marjanović: EP za rukometašice neka pokaže da je sport najbolji deo društva

Velimir Marjanović

“Trenutak je malo nadrealan, u regionu se dešava mnogo loših stvari, a mi sportom i loptom želimo da menjamo stvari i da vrhunskom organizacijom Evropskog prvenstva ostane bolja slika i da sport pokaže da je najbolji deo ovog društva”, rekao je Marjanović na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

Evropsko prvenstvo za rukometašice igraće se od četvrtog do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu.

“Nadam se da ćemo na pravi način organizovati ovo takmičenje, rezultati koje smo ostvarili u prethodnom periodu, mi smo četvrti savez na svetu, nam traže da stalno idemo napred i nadam se da će tako biti za vreme ovog Evropskog prvenstva”, kazao je Marjanović.

Srbija će krajem 2013. godine organizovati i Svetsko prvenstvo za rukometašice, a predsednik RSS je istakao da želi da se reprezentaciji otvori put ka medalji u tom ciklusu.

“Želimo da reprezentaciji omogućimo uslove da da sve od sebe i otvori nam put ka medalji u ovom ciklusu od dve godine”, rekao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da sa organizacijom takmičenja nema problema i da ona bude barem kao na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se u januaru ove godine održalo takođe u Srbiji.

“Sa organizacijom nema problema, svi polako pristižu i očekujem da prvenstvo bude najmanje kao ono u januaru za muškarce. Bilo je stvari koje smo morali da ispravimo, ali su svi voljni da Srbiju predstave u najboljem svetlu”, istakao je Đurković.

On je rekao da se ženskoj reprezentaciji Srbije ukazala jedinstvena prilika da na svom terenu igra dva najveća takmičenja.

“Nećemo se obrukati, ali će to u mnogome zavisiti i od igara reprezentacije. Ovoj generaciji se ukazala prilika da u svojoj zemlji igra dva velika takmičenja, što mnogima nije i verujemo u njih. Imaju znanje, volju i kvalitet da ostvare to što su zacrtali”, kazao je Đurković.

Generalni sekretar RSS je istakao da prodaja ulaznica ide dobro u svim gradovima u kojima se održava takmičenje i da je trenutna popunjenost više od 70 odsto i istakao da se u Beogradu “značajno popravila prodaja karata”.

RSS je potpisao ugovor o saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije i kompanijom Knjaz Miloš.

Načelnik uprave za vojno zdravstvo u Ministarstvu odbrane, pukovnik Zoran Popović kazao je da želi da ta ustanova “ima što manje posla, a da reprezentacija Srbije ostvari što bolje rezultate”.

Evropsko prvenstvo za rukometašice počeće u utorak, 4. decembra.

2024 © - Vesti online